VIG, dijital dönüşüme hız verdi

İnsanların 2028 yaşam tarzını ve içinde sigortanın oynayacağı rolü üzerine öngörülerde bulunan Vienna Insurance Group (VIG), dijital dönüşüm için zemin hazırlıyor. Grup şu anda çoğunluğu önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanacak olan 150’den fazla dijitalleştirme projesini uygulama sürecinde olduğunu duyurdu.

xprimm’de yer alan habere göre, küresel ısınmanın yanı sıra, VIG, dijital dönüşümü toplum ve iş üzerinde en geniş etkiye sahip olacak bir gelişme olarak görüyor. VIG CEO’su Elisabeth Stadler, “Bağlanabilirlik, mobilite ve kişiselleştirme açısından özellikle önemli bir etkisinin olacağına inanıyoruz. Bir sigortacı olarak, riskleri kapsayan birincil fonksiyonumuzun üstüne katma değer sunmak giderek daha önemli hale geliyor. Bunu, bunun bir parçası olmak için bir fırsat olarak görüyorum. “diye konuştu.

VIG bu konudaki öngörülerini örneklerle açıkladı. İnsanlar ve cihazlar arasındaki daha yakın karşılıklı bağlantılar, kayıplara karşı korunma ihtiyacını önemli ölçüde artıracaktır. Evdeki bilgisayar kontrollü sistemler potansiyel zarar için erken uyarı sağlar veya otomatik olarak önleyici adımlar atar. Hareketlilik, sürücüsüz araçların yükselişi ile şekillenecek ve tamamen yeni risk parametreleri ve sigorta modellerine yol açacaktır. Kişiselleştirme, sigorta gereksinimlerini gittikçe daha fazla yeniden tanımlayacak ve özellikle bireysel ihtiyaçlara uyarlanmış tarifeler ve teminatlarla kısa vadeli poliçeler ortaya çıkacaktır.

Grubun dijitalleşmeyle ilgili faaliyetlerine vurgu yapan Stadler, “Şu anda gelecekte dijitalleştirilmiş, ağlı bir dünyada müşterilerimiz için istikrarlı ve güvenilir bir ortak olarak hizmet etmeyi sürdürmemizi sağlayacak çok sayıda proje uyguluyoruz” dedi.