AXA’dan okyanusların korunmasına yönelik belgesel

Fransız sigorta devi AXA ile İngiliz medya devi Sky Media işbirliğinde okyanusların korunmasına yönelik önemli bir belgesel çekildi. Serinin üçüncü ve son filmi olan belgesel okyanuslar üzerindeki insan etkisine önemli bir bakış getiriyor. Belgesel 29 Nisan’dan itibaren 12 hafta boyunca yayınlanacak.

Komedyen ve aktör Sue Perkins tarafından çekilen belgeselde Sky Ocean Rescue’s Helen-Ann Smith’in yanı sıra AXA Araştırma Fonu’ndan Dr. Cosima Porteus’da yer alıyor. TV prodüksiyonunda ayrıca okyanus savunucusu ve kaşif Emily Penn de yer alıyor. Bu arada, reklamlar 150 Sky Media kanalında görünecek ve izleyiciler belgeselin tamamını kırmızı düğme ile izleyebilecekler.

AXA UK pazarlama iletişimi müdürü Karen Robson, “Bu, yalnızca AXA Araştırma Fonu tarafından desteklenen bilim insanlarından birinin çalışmalarını değil, aynı zamanda insanların okyanuslarımız üzerindeki olumsuz etkilerini durdurmayı hedefleyen kampanyacıları vurgulayan en iddialı belgesellerimizden biri. AXA Araştırma Fonu, bugün ve gelecekte de bizi etkileyen sorunları çözmek için çalışan dünya çapındaki bilim insanlarını desteklemeyi sürdürecek. Hem bireyler hem de global bir organizasyon olarak geleceği hepimiz için daha iyi hale getirmenin sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.” dedi.

2008 yılında başlatılmasından bu yana, AXA Araştırma Fonu sağlık, çevre, sosyal ve ekonomik araştırmaları desteklemek için 180 milyon Euro tahsis etti.