Tesla’nın sigorta programı netleşiyor

Tesla’nın kurucu ortağı ve CEO Elon Musk zor günler geçiriyor. Tesla, 2019 yılının ilk çeyreğinde, otomotiv şirketinin şimdiye kadarki en büyük borç ödemesiyle birlikte elektrikli otomobil satışlarındaki düşüşün ardından, beklenenden daha büyük, 702 milyon dolar net zarar açıkladı.

Ancak teknoloji girişimcisi Musk’un elinde bir b planı var. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Musk, birinci çeyrek kazançları ile Tesla’nın Mayıs ayında kendi sigorta ürününü piyasaya sürmeyi planladığını doğruladı. Musk’ın sunmayı düşündüğü sigorta sigorta kapsamı, Tesla sahiplerinin bugün sahip olduğu yüksek prim seçeneklerinden daha ​​cazip bir sigorta seçeneği olacak. Musk, Tesla’nın nasıl daha ​​çekici bir sigorta teminatı sunacağı konusundaki ayrıntılar hakkında detay vermezken, sigortanın Tesla’nın insanların araçlarını nasıl kullandıkları konusunda erişebileceği verilerle bağlantılı olduğunu belirtti.

Tesla sahiplerinden genellikle çok yüksek sigorta primleri alınırken, bu nedenle firma birkaç yıl önce InslaMyTesla programını başlattı ve Tesla’nın sigorta masraflarını düşürmek için üçüncü taraf sigorta şirketleri ile birlikte çalışmasını sağladı. Şimdi Musk işleri bir adım daha ileri götürmeyi planlıyor. Yeni Tesla sigorta programı tamamen kurum içinde yönetilecek gibi görünüyor. Musk, ilk çeyrek sonuçlarına göre, primlerin sürüş verilerine dayalı olarak hesaplanacağını ve programla sigortalanmak isteyen Tesla sürücülerinin “aracı çılgınca kullanmamayı” kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.