Willis Towers Watson’dan 1 milyar $’lık politik risk sigortası programı

Sigorta brokeri devlerinden Willis Towers Watson, 1 milyar doların üzerinde pazar kapasitesine sahip yeni bir politik risk sigortası programı başlattı. Yeni program, mevcut varlıkları olan veya yurtdışında gelecekteki yatırımları düşünen büyük küresel müşterileri hedefliyor.
Jeopolitik risk değerlendirmelerini eyleme dönüştürülebilir analize dönüştüren Oxford Analytica ile ortaklaşa geliştirilen program, yeni bir modelleme ve analitik araç
(Politik Riske Maruz Değer) üzerine kurulu. Willis Towers’ın finans çözümleri genel müdürü Andrew van den Born, “Jeopolitik manzara son derece değişken olmaya devam ediyor ve doğası gereği zor görünüyor. Siyasi riskler piyasalar ve gelişmiş dünyada, küresel ticaret için önemli bir tehdit oluşturuyor. Bu politik dinamiklerden kaynaklanan riskler müşterilerimizin yatırımları üzerinde potansiyel bir felakete neden olabilir.” dedi.
Willis Towers Watson’daki GB’nin kurumsal risk ve broker şefi Alastair Swift  ise şunları ekledi: “Jeopolitik risk, bu riskleri değerlendirmek ve azaltmak için yeni yollar  arayan müşterilerimiz için artan bir endişe kaynağı. Ayrıca, şirket hissedarlarından, yatırımcılardan ve borç vericilerden şirketlerin bu riskleri yönetme stratejilerini şeffaf bir şekilde ifade etmelerine yönelik talep artıyor. Bu gereklilikleri karşılamak için tutarlı ve güçlü bir risk ölçümü metodolojisi ve mevcut risk transferi fırsatlarının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gerekecek. Bu program özellikle bu talepleri karşılamaya yöneliktir.” diye konuştu.