Groupama’nın sağlık uygulaması Healpy, RunTOFD’da koştu

Groupama’nın sağlıklı yaşam alanında rehberlik veren mobil uygulaması Healpy, RunTOFD koşusundaki çocukları hem neşelendirdi hem de farkındalık yaratılması konusunda destek oldu. Bir yıl içinde Healpy’de toplanan adımlar sayesinde Türkiye Omurilik Felçlileri’ne 16 sandalye hediye eden Groupama’nın Healpy maskotu engelsiz yaşam için koşan çocukları mutlu etti.

4. RunTOFD koşusu, bu yıl 28 Nisan 2019 Pazar günü Yeşilköy sahilinde yapıldı. Sporla insanlara yeni dostluklar kazandırmak ve engelli bireylerin özgürlüğüne kavuşmasında farkındalık yaratmak için anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı 4 farklı kategoride gerçekleşen koşuda Groupama’nın sağlık asistanı Healpy de yer aldı. Healpy maskotu, hem iyilik için adım topladı hem de iki saat boyunca hem koşan hem eğlenen çocukların neşe kaynağı oldu. Çocuklar festival alanında Groupama standına ve Healpy’e büyük ilgi gösterdi.

Bir mobil sağlık uygulaması olan Healpy, kişileri daha çok adım atmaya teşvik ederken, atılan adımların ihtiyacı olanlara hareket özgürlüğü sunmasını sağlayan bir sosyal sorumluluk platformu olarak çalışıyor. Healpy, “Her Adım İyilik” söylemiyle kişilerin kendi sağlıklarını korurken Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne de bağışta bulunmayı destekliyor.

Geçen yıl devreye alınan Healpy’de bugüne kadar toplam 1.3 milyar adım atıldı ve bu adımlar doğrultusunda Groupama Sigorta, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne 16 akülü tekerlekli sandalye bağışladı.

Healpy sosyal sorumluluk platformu oldu

Groupama Sigorta Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Çağrı Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Frederique Guegan Tayar, sigorta şirketlerinin kendi faaliyet alanlarının yanı sıra sunduğu destek hizmetlerin son derece önem taşıdığına değindi. Guegan Tayar “Bu noktadan hareketle Groupama olarak bireyleri sağlıklı yaşam konusunda desteklemek ve her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmek amacıyla geçtiğimiz yıl Healpy uygulamasını hayata geçirdik. Devamında da bu hizmeti, ihtiyacı olana destek sunacak bir platforma dönüştürdük. Herkese açık bu uygulamaya gösterilen ilgi bizi çok mutlu ediyor. Uygulamayı indiren 40 bin kişinin iyilik duygularını sosyal sorumlulukla entegre ederek omurilik felçlilerine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.