Generali satın alınacak şirket arıyor

İtalya’nın en büyük sigortacısı Generali, bölgedeki varlığını güçlendirmek için Avrupa’daki küçük ve orta ölçekli sigorta şirketlerine bakıyor. Generali CEO’su Philippe Donnet, “Hissedarlarımıza değer yaratmak için fırsatlara çok seçici bir şekilde bakacağız” dedi.

Generali’nin 6 Mayıs tarihinde gerçekleşen Genel Kurul’da önümüzdeki 3 yıl için yeniden CEO olarak atanan Donnet, Orta ve Doğu Avrupa’daki küçük ve orta ölçekli sigorta şirketlerinin karmaşık düzenlemelerle mücadele ettiklerini ve işlerini çeşitlendirmeleri gerekmesi nedeniyle kendileri için hedefleri olabileceğini söyledi. Donnet, “Elden çıkarma planımızı tamamladık. Masada başka bir satışımız yok. Eğer hissedarlarımız için değer yaratan fırsatlar ortaya çıkar ise onları dikkate alacağız ”diye konuştu.

En büyük hissedarı İtalyan finans grubu Mediobanca olan sigortacının yüzde 28,5 hissesi ise İtalyan yatırımcılara ait. İtalyan sigorta devi Generali, son üç yılda, stratejik olmayan bazı ülkelerden çıkarak 1,5 milyar euro ve Alman hayat sigortası birimi Generali Leben’ın satışından 1,9 milyar euro fon sağladı.