Instagram aşı karşıtı hashtagleri engelleyecek

Instagram, aşı karşıtı hashtagleri makine öğrenimiyle inceleyip politikalarına uymayan hashtaglere erişimi engelleyeceğini açıkladı. Instagram, aşı olmakla ilgili yanlış bilgi veren hashtagleri tespit edip engelleyeceğini belirtti. Şirket, bugünden başlayarak insanların aşı olmasını engelleyen bilgilere yönlendiren hashtagleri kaldıracak.

“Instagram’ın kamu politikalarının başındaki isim Karina Nweton “Eğer hasthtag #aşı1234’se ve hashtag altında ciddi bir yanlış bilgilendirme varsa hashtag’i tamamen kapatıyoruz” açıklamasında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün aşılar hakkında yanlış bilgilendirme olarak belirlediği belirli yargılar bulunuyor. Instagram, bu yargıları kaldıracağını ancak Dünya Sağlık Örgütünün ‘yanlış’ olarak belirlemediği yargıları paylaşmaya devam edeceğini de ekledi.

Instagram, bu işlemi yanlış bilgilendirme politikası altında makine öğrenmesiyle birlikte yürütecek. Bir hasthtag’de bulunan paylaşımların büyük bir kısmı konu hakkında yanlış bilgilendirmeye sahipse hashtag’in tamamına erişim engellenecek. Instagram, insanların sistemi karıştırmaya çalışmasını önlemek için yanlış paylaşımların yüzdesiyle ilgili bir yüzde vermeyi reddetti. Instagram’ın ayrıca aşılarla ilgili arama yapan insanlara bir mesaj gösterme planları da bulunuyor. Mesaj şu an için oluşturulmasa da yakın zamanda yürülüğe gireceği söyleniyor.