KOTO Sigortacılık Meslek Komitesi önemli bir buluşmaya imza attı

Kocaeli ve çevre illerdeki acenteler KOTO (Kocaeli Ticaret Odası) Sigortacılık Meslek Komitesi tarafından 10 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda buluştu. KOTO Başkanı ve aynı zamanda SAİK Üyesi Necmi Bulut’un ev sahipliği yaptığı Genişletilmiş İstişare Toplantısı adında düzenlenen etkinliğe Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Genç, Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) yönetimi, Sigorta Sektör Meclisi Başkanı ile TOBB Sigortacılık Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Acentelerin Sesi Ekibi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar,

KOTO (Kocaeli Ticaret Odası) Sigortacılık Meslek Komitesi tarafından 10 Mayıs 2019 tarihinde Acentelere yönelik olarak bir toplantı düzenlenmiştir. KOTO Başkanı ve aynı zamanda SAİK Üyesi Sayın Necmi Bulut’un ev sahipliği yaptığı Genişletilmiş İstişare Toplantısı adında düzenlenen etkinliğe Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ahmet Genç, Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Murat Kayacı, SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) yönetimi, Sigorta Sektör Meclisi Başkanı ile TOBB Sigortacılık Müdürlüğü yetkilileri de katılmışlardır.
KOTO ve TOBB Tarafından yapılan davet ile Kocaeli ve çevre illerde ki Acenteler de toplantıya katılmışlardır. Toplantıda ki konuşmasında SAİK Başkanı Levent Korkut, İcra Komitesi çalışmaları hakkında detaylı bilgi aktarmışlar ve yakın dönemde yapılacak çalışmaları hakkında bilgi aktarmışlardır.

SAİK Başkanı Levent Korkut, konuşması sırasında SDDK, 3D Güvenlik Sistemi, Trafik Sigortası olmayan araçlara poliçe düzenlenmesi, Aracılar Yönetmeliği ve Brokerlerle ilgili düzenlemeler konularında verdiği sinyallerle yakın tarihte ciddi sürprizlerin Acentelere duyurulacağı müjdesini vermiştir. Toplantıda söz alan Acenteler de mesleki konu ve sorunlara dair düşünce, öneri ve sorunları Kamu Yöneticilerine ve İcra Komitesi Yönetimine aktarmışlardır. Toplantı sonrasında KOTO Yönetimi tarafından tüm katılımcılara açık olarak İftar yemeği düzenlenmiştir.

Mesleğimiz adına bölge Acenteleri ile sık sık bir araya gelen İcra Komitesi Yönetimine ve toplantıya ev sahipliği yapan ve düzenleyen başta Kocaeli Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda TOBB – SAİK üyesi Necmi Bulut ve KOTO Yönetimine Ekibimiz adına teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.