Fibaemeklilik’ten dijital dönüşümde 4 yeni adım

Fibaemeklilik’in dijital dönüşüm hamleleri; internet sitesi, internet şubesi, mobil uygulama ve sohbet robotu başlıkları altında toplanıyor. Bu dört başlıkta gerçekleştirilen yenilikler, kullanıcı deneyiminde çıtayı uluslararası standartlara taşıyor. Fibaemeklilik, yakın zamanda gerçekleştirdiği teknoloji temelli yeniliklerle bu ünvanın hakkını verdiğini bir kez daha ortaya koydu.

Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, ilk günden bu yana teknolojiye verdikleri önemin altını çizerek yeni hamleleri şöyle yorumladı: “Sektörünün en dinamik oyuncusu olarak, bu unvanımızı, müşterilerimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmalarla pekiştirmenin gururunu yaşıyoruz. İlk günden bu yana teknolojik gelişime, ilerlemeye ve esnekliğe verdiğimiz önem, bizi “dinamik” kılan unsurların başında geliyor. Dijital dönüşüm adımlarımızın bu dinamizme yeni bir ivme kazandırmasını diliyoruz. Attığımız somut adımlarla sektörde oyunu değiştirip çıtayı uluslararası standartlara taşıyoruz. Müşterilerimizin, acentelerimizin ve iş ortaklarımızın Fibaemeklilik’e duydukları güven, sektörümüzde dijital dönüşüme öncülük etmek için bugüne dek daima en güçlü motivasyon kaynağımız oldu ve öyle olmaya devam edecek.”

Nehir Aksın Bahar: “İnsan için teknoloji” anlayışını benimsiyoruz

Fibaemeklilik Genel Müdür Yardımcısı Nehir Aksın Bahar ise dijital dönüşüm adımlarını belirlerken “insan için teknoloji” anlayışını benimsediklerinin altını çiziyor:
“Teknolojinin avantajlarından yararlanmak, emeklilik ve hayat sigortası ürünlerini kullanan ya da kullanmak isteyen müşterilerimizin en doğal hakkı. Fibaemeklilik’te biz, bu hakkı üç temel ilkeyle birlikte sunuyoruz: Güven, Kullanışlılık ve Şeffaflık. Kendisinin ya da yakınlarının geleceğini bizlere emanet eden müşterilerimizin bu güvenine layık olmak daimi prensibimiz. Tüm dijital araçlarımızın kolay, hızlı ve verimli olacak şekilde tasarlanmış olması da yeni teknolojileri en kullanışlı şekilde müşterilerimizin hizmetine sunma arzumuzdan kaynaklanıyor. Şeffaflık ise çok önemsediğimiz, ilklere imza atarak sektördeki farkımızı en belirgin biçimde ortaya koyduğumuz bir alan. Dijital dönüşüm adımlarımızı atarken bu ilkeyi çok daha kapsamlı olarak hayata geçirmiş olmak bize mutluluk veriyor. Teknolojinin tek başına yeterli olmadığını biliyor, Fibaemeklilik olarak biz, bu üç temel ilkeye dayanarak ‘insan için teknoloji’ anlayışını benimsiyoruz”

Fibaemeklilik’in dijital dönüşüm adımları

Gelecek planlama aracı

Fibaemeklilik, “gelecek planlama aracı” olarak kullanılabilen, özel olarak tasarlanmış bir modeli web sitesine yerleştirdi. Bu model sayesinde, sektörde ilk kez, kullanıcılar geleceklerini güvence altına almak için kendilerine en uygun ürünü tespit edebiliyor, dilerlerse tıpkı bir e-ticaret sitesinde olduğu gibi, dakikalar içerisinde o ürüne sahip olabiliyorlar.
fibaemeklilik.com.tr sadece bilgi vermek ve öneriler sunmakla kalmıyor, yine sektörde ilk olarak, BES ve Hayat Sigortası ürünlerini aynı platform üzerinden satışa sunuyor.

İnternet şubesinde şeffaflık ve kazanç ön planda

Fibaemeklilik internet sitesi içerisinden ulaşılan, müşterilere yönelik internet şubesi; kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşımak üzere yenilendi. Bundan böyle, Fibaemeklilik ürünleriyle ilgili tüm işlemleri internet şubesinden kolaylıkla gerçekleştirmek mümkün.
Fibaemeklilik’in yeni internet şubesi, anlaşılırlığı ön plana alan bir sadelikle tasarlandı. Portföy dağılımları, internet şubesi üzerinden ayrıntılı şekilde incelenip kontrol edilebiliyor. Ayrıca Fibaemeklilik müşterileri artık internet şubesini kullandıklarında, şeffaflık ilkesi doğrultusunda, sektörden farklı olarak, yatırım enstrümanları bazında birikimlerinin yönlendirildiği fonları sınıflandırılmış olarak görebiliyorlar. Aynı ilkenin bir uzantısı olarak, Bireysel Emeklilik sisteminde getirilerin en doğru şekilde değerlendirilebildiği “Devlet Katkılı Toplam Fon Getiri Hesaplaması” da şubede tek tıkla görüntülenebiliyor.
Yaş ve piyasa koşulları gibi kriterlere göre Fibaemeklilik uzmanları tarafından sunulan tavsiyeler sayesinde, müşteriler, Bireysel Emeklilik yatırımlarında kendileri için en kazançlı fonları yenilenen internet şubesi üzerinden rahatlıkla seçebiliyorlar.

Sohbeti tatlı robot

Fibaemeklilik internet şubesi ve internet sitesine girenleri artık, sektörde bir ilk olarak “sohbeti tatlı robot” karşılıyor. Yapay Zekâ teknolojisi ile Fibaemeklilik için geliştirilen Sohbet Robotu (chatbot), hem sorulara cevap verme hem de istenilen işlemi yapma kapasitesine sahip; üstelik öğrendikçe gelişiyor, büyüyor, marifetleri çoğalıyor.

Uygulama çok yakında cepte

Tüm işlemlerin her an, her yerden, en kolay ve verimli şekilde gerçekleştirilmesi için tasarlanan Fibaemeklilik mobil uygulaması kısa süre sonra cep telefonlarında olacak. Mobil uygulama IOS ve Android platformlarından indirilebilecek.