NN Group, Athora ile birlikte Vivat’ı satın alıyor

Bermuda merkezli Athora Holding ve Hollandalı sigorta devi NN Group, Çinli Anbang Group Holdings tarafından satışa sunulan Hollandalı sigortacı Vivat’ı satın almak için bir araya geldi. NN Group, Vivat’ın hayat dışı iş alanını (Vivat Schadeverzekeringen NV), Athora’nın devralımının kapanmasını takiben 416 milyon € karşılığında alacak. NN Group işlemin mevcut nakit kaynaklarından finanse edileceğini duyurdu.

Athora ise Vivat’ın hayat ve varlık yönetimi işlerine sahip olacak. Anlaşma şartları açıklanmadı. Haberde söz konusu işlemin Athora’nın Hollanda pazarına girişini işaret ettiği belirtilirken, Athora’nın gelecekteki planlarının ise Vivat’ın hayat bölümünü büyütmek olduğunun altı çizildi.

NN Group ise satın almanın Hollanda’daki hayat dışı alandaki stratejik konumunu güçlendireceğini açıkladı. Athora CEO’su Michele Bareggi, “Söz konusu satın almamız Belçika’daki Generali’nin sigorta şirketleri, İrlanda’daki Aegon ve İrlanda’daki Delta Lloyd’un sigorta şirketlerinin satın alınmasından ve entegrasyonundan sonra Hollanda pazarına girişimizi işaret ediyor. Avrupa’da uzmanlaşmış bir sigorta grubu kuruyoruz.” dedi.

NN Group CEO’su Lard Friese ise: “Athora ile birlikte Vivat paydaşlarına gelecek için net bir yol sunabildiğimiz için mutluyuz. Bizim için bu satın alma, evimizdeki hayat dışı iş alanımızı güçlendirmede bir sonraki adımı temsil ediyor.” diye konuştu.