Allianz’dan İspanya’da dev satış

Alman sigorta devi Allianz, İspanya’nın ortak girişimi olan Allianz Popular SL’nin% 60 hissesini Banco Santander’e 936,5 milyon euroya sattı.

Alman sigorta şirketi Allianz, İspanya’daki ortak girişimi Allianz Popular SL’nin% 60 hissesini 936,5 milyon Euro’ya Banco Santander’e satmayı ve İspanyol bankası ile hayat dışı sigorta dışı dağıtım sözleşmesini sonlandırmayı kabul etti. Allianz ve Banco Popular 2011 yılında uzun vadeli özel bir bankasürans ittifakına girdi. Allianz Popular SL ortak girişimiyle hayat sigortası, emekli aylıkları ve varlık yönetimi ile İspanya’da hayat dışı sigorta ürünlerinin dağıtımını kapsadı.

Banco Santander, 2017 yılında Banco Popular’u ​​satın aldı ve iki banka 2018’de birleştirildi. Allianz Popular banka sigortacılığı ittifakının kararının ardından Allianz, İspanya’da hayat dışı ve hayat sigortası piyasalarında Allianz Compañia de Seguros y Reaseguros, SA ve Fénix Directo Compañia de Seguros y Reaseguros şirketleri faaliyetlerini sürdürecek. Allianz, İspanya’da 2018’de 3,3 milyar dolar prim üretimi gerçekleştirdi. Allianz Popular SL’nin ise 2018’de brüt yazılan primi 300 milyon Euro ve toplam yönettiği varlıkların tutarı ise 12,5 milyar Euro civarındaydı. İşlemin yasal onaylara tabi olduğu ve 2020’nin ilk çeyreğinde tamamlanması beklendiği ifade edildi.