Sompo memleketinde 4 bin çalışanı ile yollarını ayırıyor

Japonya’nın önde gelen sigorta şirketlerinden Sompo, ülkesindea 4.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Plan, son yıllarda Japonya’yı sarsan bir dizi doğal felaketten kaynaklanan ağır kayıplardan sonra geldi. Sigortacı işgücünü yaklaşık% 20 oranında azaltacak. Planlanan azaltmadan sonra, Sompo Japonya yaklaşık 23.000 çalışan sayısına gerilecek.

Şirket personeldeki eksiklikle başa çıkmak için, daha fazla büro işlemlerini otomatik hale getirmeyi planlıyor ve kârın yaklaşık 10 milyar Yen (93.1 milyon $) kadar iyileşmesini bekliyor. Şirket ayrıca işe alım oranını da% 4 oranında artırmayı planlıyor ve ikinci grup şirketlere Sompo Holdings çatısı altındaki hemşirelik bakımı ve güvenlik operasyonları da dahil olmak üzere daha fazla sayıda çalışan gönderecek. Nikkei’de yer alan haberde şirketin çalışanlarına gönüllü bir kıdem tazminatı paketi sunmadığı yazıldı.

Sompo Japan Nipponkoa Insurance, 2014 yılında Sompo Japan Insurance ile Nipponkoa Insurance arasında bir birleşme sonrasında kuruldu. Japonya’nın hayat dışı en büyük sigortacıları arasında en büyük işgücüne sahip olan şirketi durumunda.