Sigorta devleri Portekizli Tranquilidade için yarışıyor

İtalyan sigorta devi Generali ile İspanyol sigortacı Catalana, Portekizli sigorta şirketi Tranquilidade’ın satın alma yolunda 682 milyon dolarlık teklifle yarışıyorlar.

Reuters’da yer alan habere göre, İtalya’nın en büyük sigortacısı Assicurazioni Generali ve İspanyol rakibi Grupo Catalana Occidente, 682 milyon dolar değerinde bir anlaşma yaparak Portekizli sigorta şirketi Tranquilidade’in kontrolünü almak için yarışıyor.

Bir yatırım bankası üçlüsü – Societe Generale, Jefferies ve Arcano Partners – ABD’deki satın alma fonu Apollo tarafından kontrol edilen 148 yıllık sigortacının satışını gerçekleştiriyor. Apollo, 2015 yılında Tranquilidade’i Banco Espirito Santo’dan yaklaşık 200 milyon euroluk bir anlaşma ile satın aldı.

Kaynaklara göre, % 15’lik bir ortalama pazar payıyla Portekiz’in en büyük ikinci sigortacısı olan Tranquilidade satıştan 500 milyon ila 600 milyon euro almak istediği belirtiliyor. Sigortacı, Espirito Santo ailesinin yıllarca desteklediği sıkıntılı işletmelerin bir parçasıydı.

Ancak, Banco Espirito Santo’ın 2014 yılındaki çöküşü ve 4,9 milyar dolarlık geri ödemesi, borç verenin Tranquilidade de dahil olmak üzere sağlıklı operasyonlarını ele geçirirken, toksik varlıkları kötü bir bankaya dönüştürülürken Novo Banco’nun yaratılmasına yol açtı.

Kaynaklara göre, sigortacı için bir açık artırma süreci, bu yılın başlarında, Alman Allianz, Belçika’nın Ageas ve İspanya’nın Mapfre’ı da dahil olmak üzere bir dizi endüstri oyuncusu tarafından ilgiyle karşılandı. Tekliflerin, bu ayın başlarında sunulduğunu, Generali ve Catalana’nın iki ana teklif sahibi olarak ortaya çıktığını belirtti.