Allianz, Brezilya’da fırsat kolluyor

Alman sigorta devi Allianz, Brezilyalı sigorta şirketi Sul América’nın oto ve P&C birimlerini satın almak için çalışıyor. Allianz, konuyla ilgili olarak Brezilyalı sigorta şirketi Sul América S.A. ile ikili görüşmelerde bulunuyor.

Sul América, Allianz’dan bağlayıcı olmayan bir teklif aldığını ve olası bir işlemi görüşme sürecinde olduklarını duyurdu. Böyle bir anlaşmanın olması durumunda ise Sul América, sağlık, dişçilik, yaşam, emeklilik ve varlık yönetimi alanlarında yoğunlaşacak. Bununla birlikte, sigorta şirketi şu an için “bu fırsatlarla ilgili herhangi bir tanım, sonuç ya da bağlayıcı bir anlaşma olmadığı” açıklamasında bulundu. Sul América, “Ancak bu fırsatlar doğduğunda, piyasaya uygun şekilde açıklayacağız” dedi. Herhangi bir potansiyel işlemin diğer şartları iki şirket tarafından da açıklanmadı.

Yerel raporlara göre, Sul América’nın otomobil segmentindeki primleri 2019’un ilk çeyreğinde 844.6 milyon reais’e (219.4 milyon ABD Doları) yükselirken, söz konusu diğer tüm sigorta hatlarında ise 50.7 milyon reais (13.2 milyon ABD Doları) tutarında prim üretimi oldu.