Hindistan sigortacılıkta yabancı payında sınırı kaldıracak

Hindistan, sigorta sektöründe daha fazla yabancı yatırıma izin verecek. Başbakan Narendra Modi’nin BJP partisinin son genel seçimlerindeki zaferinin ardından, parti sigorta ve havacılık sektörlerinde yabancı sınırı kaldırarak daha fazla dış yatırıma izin vermeyi önerdi.

Reuters’de yer alan habere göre, Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman’ın Parlamento’daki yıllık bütçe sunumunda ortaya koyduğu öneri, hükümet söz konusu sektörlerde zayıflayan büyümeyi önlemeye çalıştığı ifade edildi.

Sitharaman, “Hükümet havacılık, medya ve sigorta sektörlerinde doğrudan yabancı yatırımlar (DYY) ‘nin paydaşlarla istişarelerde açılması konusundaki önerilerini inceleyecek” dedi. Sitharaman sigorta aracıları için % 100 yabancı mülkiyet hakkı tanınacağını belirtti. Şu anda, Hindistan’da yabancı işletmeler sigorta şirketlerinde yalnızca % 49’a sahip olabilir. Sitharaman, “Hindistan, mal ve hizmet üretiminin küresel değer zinciri ile tam olarak bütünleşmesinin yanı sıra, sigortacılık, emeklilik ve devlet servet fonlarında çoğunlukla kurumsal olan küresel tasarrufları harekete geçirmek için küresel finansal sistemin bir parçası haline geldi.” diye konuştu.