Mapfre’den Çin’de önemli imza

İspanyol sigorta şirketi Mapfre ve reasürör China Re, Çin hükümetinin 2013 yılında başlatılan ve Çin’i dünyadaki büyük ekonomilerle birleştirmek için tasarlanan devasa altyapı planı olan Kemer ve Yol Girişimi ( Belt and Road Initiative-BRI) ile ilgili yatırımları güvence altına almak için işbirliği anlaşması imzaladı. İki şirket bir mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşmaya göre Mapfre, bölgesel bir varlığa sahip olduğu Latin Amerika ve Avrupa ülkelerindeki Çin menfaatlerine sigorta ve reasürans desteği sağlayacak. İspanyol sigorta şirketi ayrıca, her iki tarafın da ilgi duyduğu projelerde China Re’ye destek verecek.

China Re, Çin ve Asya’daki en büyük reasürör ve Çin pazarındaki en büyük beş sigortacıdan biri olan China Continent’in sahibi.

Mapfre, yaptığı açıklamada, Çin Re ile birlikte reasürans işlemleri ve yol yardımı ile ilgili bağlı ortaklıkları Yol Çin Yardımı ve Çin Kıtası aracılığıyla birkaç yıldır çalıştığını belirtti. BRI, karayolları, demiryolları, limanlar, havaalanları, petrol ve doğal gaz boru hatları ve enerji santralleri inşaatını içeren uzun vadeli bir kıtalararası proje. Eğitim programları ve özel ekonomik bölgelerin inşası ve geliştirilmesi gibi diğer projeleri içeriyor.