TSB Başkanı Çağlar’dan 15 Temmuz açıklaması

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir açıklama yaptı. 15 Temmuz’un üçüncü yılında demokrasi ve cumhuriyeti canları pahasına koruyan Türk milletine şükranlarını sunan Çağlar, sigorta sektörünün her zaman milletin yanında olduğunu vurguladı.

Sigorta sektörünün yüz yılı aşkın süredir bu topraklarda vatandaşın canını ve malını koruma misyonuyla varlığını sürdürdüğünü belirten Can Akın Çağlar, “Bizler aziz milletimizin değerlerine sahip çıkmanın ve onları korumanın önemini biliyor; 15 Temmuz gecesi sayın Cumhurbaşkanımızın dirayet ve liderliğinde geleceğine ve demokrasiye sahip çıkan milletimizin her bir ferdine minnet duyuyoruz. Sigorta ve emeklilik sektörleri olarak 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Türk sigorta sektörünün 15 Temmuz’un ardından vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

“Sektörümüz bankacılık sektöründen sonra finansal sistemde aktif büyüklük olarak ikinci sırada yer alıyor. Sektör olarak yatırımları, iktisadi varlıkları, kurumları ve kişileri koruyor; devletin yükünü hafifletiyor ve kara gün dostu olarak her zorlukta vatandaşımıza destek oluyoruz. Bugünün kederine ortak olurken, geleceğe güvenle bakmak için çalışıyoruz. 15 Temmuz’da da hasara maruz kalan vatandaşlarımızın maddi zararlarını teminat kapsamında olmamasına rağmen karşılanması yönünde azami gayret gösterdik. Cumhuriyetimize ve demokrasiye duyduğumuz inançla, bundan sonra da devletimizin ve milletimizin yanında olmaya ve üstlendiğimiz kritik fonksiyonu ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için icra etmeye devam edeceğiz.”