İngiliz Sigorta Şirketleri Birliği’nin yeni başkanı Allianz’dan

Allianz İngiltere’nin CEO’su Jon Dye, İngiliz Sigorta Şirketleri Birliği’nin (ABI) yeni Başkanı olarak seçildi.

Geçen hafta Zurich EMEA CEO’su Amanda Blanc’ın sürpriz istifası ve ardından ABI Başkanlığı görevinden de istifa etmesi sonrası İngiliz Sigorta Şirketleri Birliği yeni başkanını seçti. ABI, Dye’in bir yıllık bir dönem için görevlendirildiğini, ardından Kurul Başkanlığının iki yıllık bir görev süresine geri döneceğini açıkladı.Dye, Ocak 2015’ten bu yana ABI Kurulunda ve 2016-2018 yılları arasında ABI Denetim Komitesi’ne başkanlık ediyor.

Temmuz 2013’ten bu yana Allianz İngiltere’nin İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı ve 2017’de açıklanan ortak girişimi takiben LV Genel Sigorta Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Bundan önce Dye, Allianz’da Perakendecilik Genel Müdürü idi, broker, kurumsal ortak ve doğrudan kanallar aracılığıyla tüm kişisel ürünler için ticari faaliyetlerde bulunma sorumluluğunu taşıyordu.
Dye, “Dünya sigortacılığın lider ülkesinde bu kadar önemli bir zamanda bu rolü üstlendiğim için çok mutluyum. Sigorta ve uzun vadeli tasarruflar İngiltere ekonomisinde ve yardım ettiğimiz ve desteklediğimiz insanların hayatında hayati bir rol oynuyor. Daha önce benzeri görülmemiş bir zorluk ve fırsatla karşı karşıyayız, bu nedenle endüstrinin açık, otoriter ve yapıcı bir sesle konuşması önemlidir” dedi.