SAİK aylık olağan toplantısını Ankara’da yaptı

TOBB SAİK Yönetimi aylık olağan toplantısını 17 Temmuz 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdi.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

Edindiğimiz bilgilere göre TOBB SAİK Yönetimi aylık olağan toplantısını 17 Temmuz 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirmiş. Toplantıda konuşulan bazı konulara dair edindiğimiz bilgileri kısa başlıklar halinde sizlerle paylaşmak istedik.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 13 Temmuz 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında ki Yönetmelik değişikliği” hakkında istişarede bulunulmuş. Bu yönetmeliğin başlama ve uygulama tarihi gazetede yazdığı ve SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) tarafından İcra Komitesine açıklandığı gibi 01 Eylül 2019 olduğu halde, uygulama başlamış gibi bazı basın kanallarında, Sosyal Medya hesaplarında ve Şirket duyurularında yanlış ve eksik bilgilendirmeler yapıldığı tespit edilmiş. Bu tespitten yola çıkarak bu konuda ki kaotik ortamı gidermek adına TOBB SAİK Yönetimi tarafından tüm Acentelere ve Sektöre kapsamlı ve detaylı bir açıklamanın en kısa sürede yapılması kararı alınmış.

-Geçtiğimiz günlerde TOBB SAİK Yönetimi ve FİBA BANKA arasında imzalanan ve Acentelerin Teminat Mektuplarına karlı çözümler sunan anlaşma ile ilgili yine farklı mecralarda yayınlanan yanlış bilgilendirmeler tespit edilmiş. Bu mecralarda yazan yanlış bilgilerin aksine, Teminat Mektubunda bir üst limit olmadığı, ayrıca Acentenin iki faturasını banka aracılığı ile otomatik ödemeye alması halinde kesinlikle Banka’dan BES Sözleşme yaptırma zorunluluğu olmadığına tekrardan dikkat çekilecekmiş. Ayrıca benzer bir anlaşma köklü ve büyük bir Banka ile de yakında imzalanacakmış.

-İçişleri Bakanı, Hazine’den sorumlu Bakan Yardımcısı, Yüksek Disiplin Kurulu, Motorlu Taşıtlar Bürosu, TSEV (Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı) EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) ile TOBB SAİK Yönetiminin, Acenteler ve mesleğimiz adına farklı konuları, çözümleri geliştirmesi adına randevu organizasyonları düzenlenmiş.

-Usulsüz, illegal ve yetkisiz olarak çalışan, ekran ve şifre paylaşımları yapan, kanunlara aykırı şekilde faaliyet gösteren yapılarla ilgili yapılan şikayet, soruşturma ve raporlar incelenmiş. Bu incelemeler sonrasında İki Acenteye meslekten men, dört Acenteye de disiplin cezaları verilmiş.

-Sektörde faaliyet gösteren en yaşlı ve en genç Acenteler tespit edilmiş. Bu Acentelerden İcra Komitesi tarafından yazı ile sektörel ve mesleki konularla ilgili görüş ve önerileri alınacakmış.

Biz Acenteler ve mesleğimiz adına ara vermeden çalışmaları için İcra Komitesi Yönetimine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”