KASİDER ilk yönetim kurulu toplantısını MAPFRE’de yaptı

KASİDER Yönetimi, YK Başkanı Sema Tüfekçiler başkanlığında ilk YK toplantısını MAPFRE Sigorta merkez binasında Alfredo Muñoz’un verdiği mini bir davet eşliğinde gerçekleştirdi. KASİDER’den yapılan açıklamada, “sektörde, ‘Kadın ve Çeşitlilik’ konularına çok önem veren bir şirket olan MAPFRE, KASİDER’e her daim maddi ve manevi destek olacakları sözünü de verdi” denildi.

Sema Tüfekçiler YK Toplantısı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Kadınların çalışma hayatında yer alması onlara ekonomik bağımsızlık getirmiş fakat aynı zamanda pek çok sorunla da karşı karşıya kalmalarına sebep olmuştur. Kadın, çalışma hayatına dahil olurken eşlik ve annelik gibi sorumlulukları da aynen devam ettiğinden daha fazla yük altında kalmış ve bu sorunlarla da başa çıkmak zorunda kalmıştır. Günümüzde kadınları işhayatında ve yönetim seviyelerinde artan oranlarda görmemize rağmen yine de eğitim ve deneyim açısından istenen yetkinlikte olsalar bile yönetsel pozisyonlara yükselmeleri erkeklere nazaran daha seyrek rastlanılan bir durumdur. Bu da bizlere terfi alanında yaşanan ciddi adaletsizlikler olduğunu göstermektedir.
Kadınlar daha düşük statü, daha az sorumlulukla görev yaptıklarından terfi etmeleri için maalesef daha az fırsatları olmaktadır. Bunda kadınların kendi tercihlerinin etkisi olduğu kadar yaşanan adaletsizliklerin de payı olduğunu söylemeliyiz. Mesleki eğitim anlamında eşitsizlik,ücretlendirmede eşitsizlik, işbulma ve terfide eşitsizlik, sosyal haklardan yararlanmada eşitsizlik, sözlü veya fiziksel taciz, mobbing gibi problemler kadınların işhayatında yaşadığı sorunların en başında gelmektedir.
Ayrıca geleneksel değerler, tutumlar ve sosyoekonomik yapıda kadınları dezavantajlı konuma düşürmektedir. Cinsiyete dayalı basmakalıp yargılar, kadınların kendilerine yol gösterecek rol modelden ve mentordan yoksun olmaları buna rağmen erkeklerin bu konudaki ilişkilerinin daha güçlü olması, erkek egemen örgütlenme kültürü ile yönetilen kurumlarda kadınların pasifize edilmesi, kadınların işve aile dengesini kurmaya çalışırken daha fazla zorlanması ve yıpranması gibi sorunlar kadınların işhayatında hak ettiği konuma gelmesinin önündeki büyük engellerdir.”