“2020’de büyüme için umutluyuz”

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, başarılı bir 6 ay geçirdiklerini belirterek, “Önümüzdeki dönemler için çok transformasyonel projelerimiz var” dedi.

Sigorta sektörünün son iki yıldır büyüyemediğini dile getiren Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, büyüme konusunda 2020 için umutlu olduklarını ifade etti. Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan ve Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Aytekin, Allianz Türkiye’nin geçen yıl İzmir Gaziemir’de hizmete açtığı operasyon merkezi Allianz Kampüs’ün ilk yılını ve sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, toplantıda ülke ekonomisinin 2018 ve 2019 yıllarında zorlu bir süreç yaşadığına dikkat çeken Gürkan, “Bu durum sektörümüze de yansıyor. Sektörde reel olarak büyüme tam olarak var diyemeyiz. Enflasyon ve faizler yüksek. Ancak sektörün küçüldüğünü de söyleyemem. 2020 senesi için ümitliyiz. Tüm ekonomik araştırmalar bunu gösteriyor. Fakat konjonktür çok hızlı değişebiliyor. Bekleyip hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Ciddi sıçramalar göreceğiz

Sigorta sektörünün Türk ekonomisi için çok önemli rol oynadığını vurgulayan Gürkan, “Biz GSMH’nm yaklaşık 35 katı kadar teminat veriyoruz, süreklilik sağlıyoruz. Çok ilginç ve aslında sigortacılığı toplum tarafından daha iyi idrak edildiğini anladığımız, büyüme gördüğümüz alanlar var. Bunlardan birisi tamamlayıcı sağlık sigortası. Sağlık sigortası sosyo-ekonomik olarak biraz daha farklı bir segmente hizmet ederken, şimdi özellikle Anadolu’da hızlı bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor. Demek ki ekonomik koşullar daha da düzeldiğinde biz daha ciddi sıçramalar göreceğiz” dedi.

Allianz Türkiye olarak elementer branşlarda ilk 6 ayı sektör lideri olarak kapattıklarını vurgulayan Gürkan, “Hayat sigortasında ikinci, emeklilikte üçüncü sırada yer aldık. Her şey planladığımızdan daha iyi gidiyor. Gayet başarılı bir 6 ay geçirdik. Biz yeni bir ekibiz. Çok hızlı stratejik çalışmalarımızı yaptık. Önümüzdeki dönemler için çok transformasyonel projelerimiz de var. Bunları hayata geçirmek için de yoğun şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’ye inanıyoruz

Allianz Grubu’nun 2008’den bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımların 1 milyar euroyu aştığını vurgulayan Tolga Gürkan, “Allianz olarak Türkiye’ye inanıyor, planlarımızı, uzun vadeli bakış açısıyla yapıyoruz. Risklerimizi yönetmek, çift merkezli yapıya taşıyarak bölmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Allianz Kampiis de en önemli yatırımlarımızdan” dedi.

2019,2018’e benzer gidiyor

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Aytekin ise sektörde branşlar bazında detaya inilirse ekonominin etkilediği bazı alanlar bulunduğunu belirterek, “Bunlardan biri olan kaskoya baktığınızda bir takım kayıplar olabilir ama genelde toplam baktığınızda sektörde ciddi bir daralma sözkonusu değil. 2018 enflasyonun biraz altında büyüme ile kapandı, 2019 yılı da aynı şekilde gidiyor”dedi.

Geçen yıl açılışını yaptıkları Allianz Kampüs’an ilk yılında başarı meyvelerini vermeye başladığını vurgulayan Aytekin, Allianz Kampüs ile birlikte Allianz Türkiye’nin müşteri şikâyet oranında yüzde 38 iyileşme kaydedilirken, müşteri memnuniyetinde yüzde 30 artış sağlandığını dile getirdi. Bin 100 kişilik çalışma kapasitesine sahip olan Allianz Kampüs’te bugün itibarıyla 724 kişinin istihdam edildiğini kaydeden Aytekin, bunların yüzde 86’nın üniversite mezunu olduğunu, yüzde 61’ini de kadınların oluşturduğunu söyledi.