Marsh Türkiye’den Avusturya’ya transfer

 

Sigorta brokerliği ve risk yönetimi firması Marsh’ın Türkiye ofisinde Uluslararası Müşteri Hizmetleri Lideri olarak görevini yürüten Ali Şerefli, Marsh Avusturya ofisine Kıdemli Müşteri Yöneticisi, Başkan Yardımcısı olarak atandı.

1 Ağustos tarihi itibarıyla Marsh Avusturya ofisinde görevine başlayan Şerefli, Avusturya menşeli şirketlere risk yönetimi çözümleri sunarak sigorta programlarını yönetecek.

Kariyerine 2000 yılında AIG Amerika’da Makine ve Ekipmanlar bölümünde Underwriter olarak başlayan Şerefli, daha sonra New York’ta Küresel Risk Yönetimi departmanında uluslararası enerji firmalarının Captive Reasürörleri’nin yönetiminden sorumlu Yönetim Ortağı olarak görev yaptı.

2006 yılında Marsh ailesine katılan Ali Şerefli, ilk olarak 4 yıl boyunca Plasman departmanında yerel ve uluslararası sigorta ve ayrıca fakültatif reasürans piyasalarında büyük riskli işleri yönetti.

Daha sonra 6 yıl boyunca holding ve yüksek cirolu firmaların yönetildiği Risk Yönetimi departmanında perakende ve endüstriyel sektör müşterilerinin sigorta brokerliği ve risk yönetimi yöneticiliğini üstlendi. Son 3 yılda Uluslararası Müşteri Hizmetleri Lideri olarak görev yapan Şerefli, Türkiye’de faaliyet gösteren çokuluslu şirketler portföyünün oluşturulması ve bu portföyün küresel Marsh ağı ile sürekli iletişim kurarak sunulan sigorta hizmetlerinin geliştirilmesinden sorumluydu.

Avusturya Lisesi mezunu, Worcester Polytechnic Institute’den Üretim Mühendisliği alanında lisans derecesine ve Connecticut Üniversitesi’nden Uluslararası İşletme ve Finans alanında MBA derecesine sahip olan Şerefli, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor. Ali Şerefli evli ve 1 çocuk babasıdır.