Generali, Rusya ve BDT ülkelerinde hedef büyüttü

Generali Russia & CIS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Giorgio Callegari, Interfax’a verdiği röportajda, önümüzdeki yıllarda İtalyan sigorta şirketinin Rusya ve diğer BDT pazarlarındaki varlığını geliştirmeyi planladığını söyledi.

İtalyan sigorta devi Generali 6 yıl önce Rus sigorta şirketi INGOSSTRAKH’ın azınlık hisselerinin% 38,5’ini alarak Rusya pazarındaki konumunu güçlendirmiş ve geçen yıl da Moskova’da temsilcilik açmıştı.

Callegari röportajda, “Generali’de çalışmaya başlamamın sebeplerinden biri, şirketin bir bütün olarak ve özellikle de Rusya’da yerel pazar büyümesi için çok iddialı hedefler koymasıdır.Rusya, büyüklüğü ve nüfusu göz önüne alındığında, büyüme için çok ilginç bir pazar.” dedi.

Diğer BDT pazarları hakkında da konuşan Callegari , ana görevlerinden birinin şirketin Belarus, Ermenistan, Gürcistan, Ukrayna, Kazakistan ve Özbekistan’ı da içine alan tüm Sovyet sonrası ülkelerde gelişme potansiyelinin gözden geçirilmesi olduğunu söyledi. Callegari “Şimdiye kadar yalnızca Kırgızistan, Tacikistan ve Azerbaycan analiz edilmedi. Bence Kazakistan ve Özbekistan en cazip pazarlar. Yine de Rusya, başka keşiflerden daha öncelikli.” diye konuştu.