Generali, Hindistan’daki ortak girişimine CEO atadı

İtalyan sigorta devi Generali ve Hindistan merkezli holding şirketi Future Future’ın ortaklığındaki Future Generali India Insurance’ın (FGII) CEO’luğuna Asya’da tanınmış sigortacı Anup Rau atandı.

Generali’nin açıklamasına göre Rau, 19 yıllık sigorta sektöründe tecrübeli bir profesyonel. CEO’su olduğu Edelweiss General Insurance’tan FGII’ye katıldı. Rau daha önce dört yıldan fazla bir süre Reliance Nippon Life Insurance’ın CEO’luğunu yaptı. Ayrıca geçmişte ICICI Prudential Life ve HDFC Life’ta liderlik rolleri üstlendi.

Generali’nin Asya Bölge Sorumlusu Rob Leonardi “Hindistan’ı Asya’daki işimiz için önemli ve hızlı büyüyen bir pazar olarak görüyoruz. Anup’ın sektördeki stratejik dijital girişimlerdeki uzmanlığıyla bir araya gelen engin deneyim ve perakende anlayışı, Future Generali India için büyük bir kazanım olacaktır. Anup’un selefinin güçlü mirasını yeni zirvelere taşıyacağından eminiz.” dedi. Rau, Bombay Üniversitesi’nden MBA derecesi ve Delhi Üniversitesi’nden İktisat derecesine sahip.