Lloyd’s Miami’de ofis açıyor

Sigorta pazarı Lloyd’s London, Karayipler’de varlığını güçlendirmek için ABD’nin Miami kentinde ofis kuruyor. Lloyd’s’un Latin Amerika, Meksika ve Karayipler’den sorumlu yöneticisi Daniel Revilla, sigorta piyasasının bölgedeki varlığını güçlendirmek için yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Revilla, iNLIP (bağımsız Latam Sigorta Uzmanları Ağı) tarafından yayınlanan bir mektupta, “Diğer pazar katılımcılarının yanı sıra Latin Amerika ve Karayip pazarlarını desteklemek ve büyütmek için Miami’de bir ofis kuracağız. Lloyd’s ekibini bölge genelinde yeni ofisten yönetmeye devam edeceğim.” dedi.

Ayrıca, düzenleyici onayına tabi olarak Yelhis Hernández’nın Meksika ülke müdürü olacağı açıklandı. Bu arada, Juan Carlos Realphe’nin Lloyd’s’dan ayrılma kararının ardından Kolombiya’da yeni bir ülke yöneticisi arayışına başlanacak. Realphe’nin halefinin İspanyolca konuşulan Güney Amerika’daki pazar gelişimini de kapsayacak şekilde daha geniş bir alandan sorumlu olması planlanıyor.

Diğer bir gelişme de Valdir Serra’nın Latin Amerika ve Karayipler’de pazar geliştirme yöneticisi olarak atanması oldu. Valdir Serra, Lloyd’s’un Brezilya’da pazar geliştirme yöneticisi ve analisti olarak görev yapıyordu. Revilla, “Bu değişikliklerin Lloyd’s’un bölgedeki pazar gelişimini daha etkin bir şekilde desteklememize yardımcı olacağından eminim” diye konuştu.

2 yıl aradan sonra kâr

Öte yandan dünyanın en büyük sigorta pazarı olan Lloyd’s of London, 2 yılın ardından ilk defa kâr açıkladı. 300 yıllık geçmişi olan Lloyd’s yaptığı açıklamada, 2019 yılının ilk 6 ayında 2.8 milyar dolar kâr ettiğini duyurdu.