“Sigorta uyuşmazlıklarında arabuluculuk” Ankara’da tartışıldı

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri ev sahipliğinde “Sigorta Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk” toplantısı Ankara’da yapıldı. Söz konusu toplantıya, TSB Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu ve sigorta şirketlerinden temsilciler katıldı.

Türkiye Sigorta Birliği’nden (TSB) konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı ev sahipliğinde 24.9.2019 tarihinde Ankara’da gerçekleşen “sigorta hukukuna ilişkin uyuşmazlıkların dava açılmadan önce arabuluculuk süreci içerisinde çözümlenmesinin sağlanması, sigorta uyuşmazlıklarında arabuluculuğun geliştirilmesi ve anlaşma oranlarının arttırılması” konulu toplantıya Birliğimiz ve Birliğimiz üyesi şirketlerin temsilcileri tarafından katılım sağlandı.

Toplantıda Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve sigorta uyuşmazlıklarının arabuluculuk müessesi ile çözülmesine ilişkin çalışmalarını sürdüren Komisyon mensupları tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verilerek, sektör temsilcileri tarafından uygulamaya ilişkin önemli hususlar paylaşıldı.

Öztatar, sigorta sektörünün arabuluculuğa verdiği önemin takdire şayan olduğunu, bu özverinin neticesinde sistemin daha iyi işletilebilmesini teminen gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.” denildi.