SAİK Yönetimi Adıyaman’da bölge acenteleri ile buluştu

TOBB SAİK Yönetimi, 28 Eylül 2019 tarihinde Adıyaman’da düzenlenen bölgesel Acenteler toplantısına katıldı. SAİK Başkanı Levent Korkut toplantıda göreve geldikleri yaklaşık bir yıldan bu yana geçen sürede Komite olarak gerçekleştirdikleri toplantılar, sorunlarının çözümleri adına ilgili Kurum ve kişilerle yaptıkları görüşmeler, girişimler hakkında bilgiler aktardı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar,

TOBB SAİK Yönetimi, 28 Eylül 2019 tarihinde Adıyaman’da düzenlenen bölgesel Acenteler toplantısına katıldı. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi ve ASAD (Adıyaman Sigorta Acenteleri Derneği) tarafından ortaklaşa düzenlenen Sigorta Acenteleri Bilgilendirme Toplantısına, Adıyaman Sigorta Acenteleri dışında, Elazığ, Şanlı Urfa, Malatya, Mardin, Diyarbakır İllerinden de TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyeleri, Sigorta Acenteleri İl Delegeleri ve Acenteler de katılım gösterdiler.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Metin Günay’ın açılış konuşmasından sonra ikinci konuşmacı olan Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı ve TOBB Sigorta Acenteleri Adıyaman İl Delegesi Sayın Bülent Aydınlık konuşmasında, bölgesel sorunlarla beraber; Trafik komisyonları, Trafik iptal iade komisyon tutarları, Tarım Sigortalarında Bankaların ve özellikle Ziraat Bankasının müşteriler üzerinde ki baskıları ve gerekli yasal düzenlemelerin önemi konularında görüşlerini aktarmışlardır.

Toplantıda ki üçüncü konuşmacı olan TOBB Sigortacılık Müdürü Sayın Mevlut Söylemez ise konuşmasında; TOBB SAİK çalışmaları, İcra Komitesinin görüşmeler yaptığı Sektörel Kurumlar, Acentelerin genel üretim ve yapısal dağılımları, Acentelerin İl taşıma kapasiteleri ile ilgili veriler ile beraber, Sigorta Acentelerinin güçlü ve zayıf yönleri, üretim anlamında Sigorta Acentelerinin üretim açısından olası fırsatları konularında veri ve bilgi aktarımında bulundular.

Toplantının son konuşmacısı olan TOBB SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut, göreve geldikleri yaklaşık bir yıldan bu yana geçen sürede Komite olarak gerçekleştirdikleri toplantılar, sorunlarının çözümleri adına ilgili Kurum ve kişilerle yaptıkları görüşmeler, girişimler hakkında bilgiler aktarmışlardır. Sayın Korkut;güncel gündemlerinde ki aşağıda ki konularla ilgili olarak da katılımcılara bilgi aktarmışlardır.

-SDDK’nın ( Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu ) kurulmasının gerekliliği ve önemi konusunda hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyor ve biz Sigorta Acentelerinin bu kurulda ki gerekli temsili konusuna önem veriyoruz.

-SBM, TSB, SEGEM, DASK, TARSİM, TSEV Ve benzer sektörel Kurumlar nezdinde ki iletişim ve ortak çalışmalara önem vererek bu Kurumlar ile Sigorta Acentelerinin sorunlarının çözümleri ve mesleki gelişimlerini sağlamaya yönelik çalışmaları yoğun olarak sürdürüyoruz.

-Trafik Sigorta branşında tek fiyat uygulamasının sağlanması, trafik iptalinden kaynaklanan kayıpları çözmek için eski yıllarda uygulanan ” Trafik poliçesi devir zeyli ” uygulamasının yapılması için çalışmaları yoğun olarak yürütüyoruz.

-Belediyeler tarafından istenilen İş yeri Açma Ruhsatı konusunda Sigorta Acentelerine muafiyet uygulanması için Kamu nezdinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

-Sigorta poliçelerinin kredi kartı ile tahsilatı konusunda 3 D ( Bankaların da uyguladığı güvenlik doğrulama sistemi ) uygulamasının hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz.

-Sigorta Poliçelerinin müşterilere dijital ortamlarda iletilmesi ve beraberinde bilgilendirme yükümlülüğümüz konusunda ki sıkıntılarımızı aşma adına çalışmaları ilgili kurumlar nezdinde yoğun olarak sürdürüyoruz ve yakın zamanda olumlu sonuçlar almayı umuyoruz.

-İş paylaşımı yapan Sigorta Acenteleri arasında ki komisyon paylaşımlarına dair ” Komisyon gider belgesi düzenlemesi ” konusunda ki çalışmaları İlgili Resmi Kurumlar nezdinde Acenteler lehine olumlu olarak çözmek için çalışmaları sürdürüyoruz.

-DASK Kapsamında düzenlenen poliçelerdeki hatalı ve eksik metrekare girişlerinin önlenmesi için ilgili Kurum ve diğer Kurumlar nezdinde çalışmalar yürütüyoruz.

Bölgesel Acenteler Bölge Toplantısının son bölümünde söz alan Sigorta Acenteleri hem bölgesel hem de genel sorunlar ve çözümleri konusunda ki görüş ve önerilerini İcra Komitesi ile paylaştılar.

TOBB SAİK Yönetimini aralıksız olarak yaptıkları Bölgesel toplantılar ve Acentelerin sorunlarının çözümü adına gerçekleştirdikleri çalışmalar, istişareler için kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.” denildi.