AXA, Belçika’daki bankasını 620 milyon euroya sattı

Fransız sigorta devi AXA, AXA Bank Belgium’un % 100’ünü Belçika merkezli kooperatif bankası Crelan’a toplam 620 milyon euroya sattı.

Anlaşmaya göre 540 milyon euro nakit para ve 80 milyon euro değerle Crelan sigorta şirketi AXA Belgium’a transfer olacak. Ek olarak, AXA ve Crelan, AXA Bank Belgium ile AXA Belgium arasındaki mevcut ortaklığı Crelan ağına genişleterek uzun vadeli bir P&C ve koruma sigortası dağıtım ortaklığı yapmayı kabul etti.

AXA İcra Kurulu Başkanı Thomas Buberl, “Bu işlem, kritik ölçekte işlere odaklandığımız ve iş profilimizi basitleştirmeye devam ettiğimiz için, Ambition 2020 stratejimizin uygulanmasında önemli bir adımdır. Bu işlemdeki kilit faktör olan AXA Bank Belgium ile devam eden ortaklık sayesinde güçlü tarihsel bağlantılarımızı sürdürmekten ve bu ortaklığı Crelan’ın ağına yaymaktan son derece memnunuz. Bunu Crelan’ın sigorta işinin AXA’ya devredilmesiyle birleştirerek, Belçika’da tercih ettiğimiz segmentlerdeki liderlik konumumuz daha da güçlendirilecektir.” dedi. İşlemin, yasal onayların alınması şartı ile 2020 yılının ikinci çeyreğinde sonuçlandırılması bekleniyor.