ERGO’dan Çin’de önemli işbirliği

Reasürans devi Munich Re’nin ana sigorta kolu olan ERGO, Çin merkezli yenilikçi otomobil üreticisi Great Wall Motors ile “sigorta işleri için stratejik ortaklık anlaşması” imzaladı.

ERGO’nun İcra Kurulu Başkanı (CEO) Markus Rieß, “Bu anlaşma ile, büyüme sürecimizi aktif bir şekilde sürdürüyoruz. Great Wall Motors ile birlikte, mobilite ekosisteminde lider bir teknoloji ve veri odaklı ürün ve hizmet çözümleri sağlamayı hedefliyoruz. Bu, ERGO’nun stratejik olarak önemli bir büyüme pazarı olan Çin’deki varlığını daha da güçlendirecek.” dedi.

Sigortacı ayrıca, Great Wall Motors’un fabrikalarına yönelik endüstriyel ürünler, aracıları için ticari sigorta ve 70.000 çalışanı için özel sigorta çözümleri de  sunmayı planlıyor.

ERGO Mobility Solutions Başkanı ve Digital Ventures AG Yönetim Kurulu üyesi olan Karsten Crede ise, Çin’in her zaman firmanın kesinlikle katılmak istediği temel otomotiv pazarlarından biri olduğunu açıkladı.Crede, “Sadece Çin’de geçen yıl kaydedilen 22 milyon aracı düşünmeniz gerekiyor. Almanya’da bu rakam ancak 3,3 milyon” dedi.

Yeni ortaklığın hedefini paylaşan Crede, “Teknoloji, veri yönetimi ve uçtan uca dijital çözümler bu işbirliğinin temelini oluşturacak. Genel olarak, entegre iş modeli hem Great Wall Motors hem de ERGO Çin’in dağıtım ve ortak ağını güçlendirecektir. Ortak hedefimiz, tüm Çin pazarı için mobilite ekosisteminde teknoloji odaklı ve veri odaklı ürün ve hizmet çözümleri konusunda lider bir sağlayıcı oluşturmak.” diye konuştu.