MetLife, Kıbrıs’ta Alico Life’daki paylarını sattı

Yunan Hellenic Bank, Kıbrıs’ta bulunan MetLife’ın Hellenic Alico Life Insurance’ın sermayesinde (% 27,5’e eşit) tüm katılım payının satın alınması için MetLife Services Cyprus Limited ile hisse alım sözleşmesi imzaladı. İşlemin yasal onaylara tabi olduğu ve 2020’nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İşlemin tamamlanmasından sonra, Banka, Hellenic Alico’nun sermayesinin% 100’üne sahip olacak.

xprimm.com’da yer alan habere göre, Hellenic Bank, bu işlemin Banka’nın sermaye oranları veya finansal durumu üzerinde önemli bir etkisi olmadığını belirtti. Yunan Bankası, eski Kıbrıs Kooperatif Bankası Ltd ve ilgili müşteri tabanının belirli varlık ve yükümlülüklerinin satın alınmasının ardından, bankacılık sektöründe işlerini büyütme ve bağlı ortaklıkları aracılığıyla daha fazla değer yaratma fırsatını belirlediğini belirtti.

Hellenic Bank’tan yapılan açıklamada,” Tam potansiyelimizi gerçekleştirmek ve Kıbrıs pazarındaki konumumuzu artırmak için başta sigortacılık olmak üzere yan şirketlerimizi dönüştürmeye ve yeniden konumlandırmaya odaklanacağız” denildi.