Atradius’da CEO değişimi

Ticari kredi sigortacısı İspanyol Atradius N.V., David Capdevila’nın 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli olmak üzere yeni İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak atandığını açıkladı.

Atradius’un 12 yıldır CEO’luğunu yapan Isidoro Unda şirketten ayrılma kararı aldı. David Capdevila’nın atama geçtiğimiz hafta yapılan Grupo Catalana Occidente Yönetim Kurulu ve Atradius Denetleme Kurulu toplantısında onaylandı.

Atradius, İspanya’nın en büyük sigorta ve kredi sigorta gruplarından biri olan Grupo Catalana Occidente’nin (GCO.MC) sigorta kolu.

Capdevila, 1992’de Organizasyon ve Kalite Direktörü olarak Grupo Catalana Occidente’ye katıldı ve o zamandan beri Grup’ta ve farklı şirketlerinde çeşitli sorumluluklar üstlendi.2016 yılında Plus Ultra Seguros CEO’su olarak atandı. Daha önce 2006-2013 yılları arasında Crédito y Caución’un CEO’su ve 2010-2013 yılları arasında Atradius’s Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Piyasa Yöneticisi (CMO) idi. Grupo Catalana Occidente Başkanı José María Serra, “David’in Atradius’un CEO’su olarak atanmasının Atradius’un küresel bir kredi sigortacısı olarak konumlandırılmasını destekleyeceğine inanıyorum” dedi.