Allianz’dan Çin’de 1 milyar dolarlık hisse alımı

Alman sigorta şirketi Allianz SE, Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Goldman Sachs Inc.’in Çinli sigorta şirketi Taikang Life Insurance’deki hisselerinin bir kısmı için yaklaşık 1 milyar dolar ödedi.

Çinli sigortacının açıklamasına göre, Goldman, Pekin merkezli Taikang Life’ın% 4 hissesini Allianz’a sattı. Açıklamada herhangi bir finansal ayrıntı belirtilmedi. ABD yatırım bankası, işlemden sonra Taikang Life’da % 8,6 hisse seviyesini koruyacak.

Avrupa’nın en büyük sigortacısı, Çin’deki sigorta ürünleri için artan talebe dokunmak istiyor. Allianz’ın Taikang Life’a yaptığı yatırım, Ağustos’ta Brezilya’nın SulAmerica’sındaki genel sigorta varlıkları ve İngiltere’deki iki sigorta şirketi ve Mayıs ayında bir milyar dolar değerinde olmak üzere ABD’deki iki sigorta şirketi de dahil olmak üzere diğer satın alımları takip ediyor.

1996 yılında kurulan Taikang Life Insurance web sitesine göre, 800.000 çalışanı ve acentesi ile Çin’in en büyük sigorta ve finansal hizmetler şirketleri arasında yer almakta. Başlıca iş alanları sigorta, varlık yönetimi ve sağlık ve yaşlı bakımı. Goldman, 2011 yılında Taikang’daki hissesini Fransız sigorta şirketi AXA SA’dan satın aldı.