AXA’dan 9 ayda 79.7 milyar euro gelir

Fransız sigorta devi AXA, 2019’un dokuz ayında “güçlü işletme performansı” nı ortaya koyarak, 2018’de aynı döneme göre % 5 artışla tüm coğrafyalarda toplam 79.7 milyar euro brüt gelir elde etti.

Grup ayrıca, tüm iş kollarında gelir artışları kaydetti, P&C ticari hat gelirleri% 7 artarak 24.9 milyar euro, sağlık gelirleri% 6 artarak 10.7 milyar evro ve koruma gelirleri% 3 artarak 12.3 milyar euro oldu.

AXA baş finans sorumlusu ve yönetim komitesi üyesi Gérald Harlin, “AXA, 2019’un ilk dokuz ayında bir kez daha güçlü bir operasyonel performans sergiledi. AXA’nın gelirleri genel olarak% 5 arttı, özellikle de P&C ticari hatlarında ve sağlıkta güçlü bir büyüme dinamiği devam etti.Sigortadaki uygun fiyatlandırma ortamı iyileşmeye devam ediyor, üçüncü çeyrek yenilemelerinde önemli oranda artış yaşanıyor” dedi.

Harlin ayrıca, AXA XL’in, özellikle P&C sigortası ve uzmanlık alanlarında, önemli gelir artışları elde ettiğini de belirtti. Harlin, “AXA’nın Solvency II oranı % 187 olarak belirlendi, bu oran grubumuzun hedef aralığında, Eylül ayının sonundaki faiz oranlarının düşük olmasına rağmen, grubun bilançosunun gücünü ve dayanıklılığını gösterdi.” diye konuştu.