Çin hükümeti Anbang’ın halefi Dajia Insurance’ı satacak

The Financial Times tarafından yayınlanan bir habere göre, Çin hükümeti kontrülündeki Anbang’ın halefi olan Dajia Insurance’daki % 98 hissesini satma görüşmesinde bulunuyor. Anbang, eski başkanı olan Wu Xiaohui’nin dolandırıcılık ve zimmet suçlamalarıyla tutuklanmasının ardından 2017 yılında hükümet kontrolüne alınmıştı.

Çün hükümetine geçmeden önce Anbang, Güney Kore’deki sigorta şirketlerinden New York’taki Waldorf Astoria Hotel’e kadar, dünyadaki sayısız varlıkları satın alan Çin’deki en büyük şirketlerden biri konumundaydı.

Şirket, Çin Sigorta Güvenliği Fonu’ndan (CISF) 10 milyar ABD Doları tutarında bir destek aldı ve daha sonra ismini Dajia Insurance olarak değiştirdi.
FT’nin atıfta bulunduğu duruma aşina iki kişiye göre, hükümet şu anda hem kamu hem de özel sektörden yatırımcılarla Dajia’daki payını satmak için görüşüyor. Kaynaklara göre, Çin Maliye Bakanlığı’nın altındaki CISF, gruptan para çekmeyi hedefliyordu. Ancak, daha sonra yapılan görüşmelerde devletin şirketi parçalara ayırarak satmak
ve elinde bir parça pay tutmak istediği sonucuna varıldı. Kaynaklar, potansiyel anlaşmanın değerinin, müzakerelerin erken aşamalarında yapılmasından dolayı hala belirsiz olduğunu belirtti.