Generali’den sanat koleksiyoncuları için yeni birim “ARTE Generali”

İtalyan sigorta devi Generali, sanat koleksiyonerlerine hizmet verecek global bir iş birimi olan ARTE Generali’nin lansmanını yaptı. ARTE Generali, sanat koleksiyonerleri için bir önleme, koruma ve sigorta çözümleri paketi sunuyor.

Grubun Kasım 2018’de Yatırımcı Günü vesilesiyle duyurduğu yeni küresel birim, merkezi Almanya Münih merkezli faaliyetine başladı. Merkez, teknoloji ile güçlendirilmiş hizmetlerini yerel sigorta pazarlarına da sunacak.

Generali, küresel sanat değerinin 2017’den 2022’ye kadar% 20 oranında artacağını ve dünya genelinde sanat sigortası gelirlerinin aynı dönemde yıllık bazda% 6 artacağını ve aynı dönemde 2,3 milyar USD’ye ulaşacağını tahmin ediyor. ARTE Generali, beş yılda küresel sanat sigortası sektöründe ilk üçte bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Generali CEO’su Philippe Donnet, “Generali 2021’in uygulanmasında bir dönüm noktası olan ARTE Generali’nin lansmanını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. ARTE Generali ile Generali’nin sigortacılık alanındaki tarihine yeni bir bölüm ekliyoruz” dedi.

ARTE Generali, sanat eserleri, mücevherler ve diğer değerli eşyalar için sigorta kapsamının ötesine geçen ve örneğin restorasyon, nakliye ve depolama gibi en son teknolojiyi kullanan dijital araçlar gibi yardımları içeren yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor.