Çin’de Allianz Insurance Holding kuruldu, CEO’su Solmaz Altın

Alman sigorta devi Allianz, Çin Bankacılık ve Sigortacılık Düzenleme Komisyonundan (CBIRC) onay aldıktan sonra, Çin’in ilk yabancı sermayeli ilk sigorta şirketi olarak operasyonuna başladığını duyurdu.

Şangay merkezli faaliyete başlayan Allianz Insurance Holding Company Limited’in Başkanlığına Sergio Balbinot, CEO’luğuna ise Solmaz Altın atandı. Allianz Insurance Holding Company Limited’in sigortacının iş fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmek ve pazardaki yatırımını genişletmek için stratejik ve finansal esnekliğini artırarak ülkedeki büyüme hedeflerini destekleyeceği belirtildi.

Çin düzenleyicisinin onayı, ülkenin hükümeti tarafından yabancı sigorta şirketleri tarafından Çin’de daha fazla yatırım açılması ve teşvik edilmesi için açıklanan bir dizi önlemin ardından geldi.

Balbinot, “Çin Bankası ve Sigorta Düzenleme Komisyonuna hazırlık sürecinde yapıcı rehberlik ve destekleri için içtenlikle teşekkür ediyoruz. Allianz, Çin konusunda son derece iyimser ve bu stratejik pazardaki büyüme planlarımızı hızlandırmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Solmaz Altın ise, “Çin, Allianz için stratejik olarak önemli bir pazar ve bugünkü açıklama bu taahhüdün altını çiziyor. Yeni holding yapımızla birlikte genişleyen bir orta sınıfa finansal çözüm yelpazemizle daha iyi hizmet verebileceğiz. Allianz, Çin’in sigorta sektöründe daha büyük bir rol oynamayı ve pazarda büyümeyi hedefliyor.” şeklinde konuştu.