Sompo International’da yeni CEO Mikio Okumura

Sompo International Holdings Ltd. (SIH) yeni CEO ataması yapıldığını duyurdu. Japonya’nın önde gelen sigorta devlerinden Bermuda merkezli Sompo International Holdings Mikio Okumura’nın düzenleyici onayına tabi olarak 01 Ocak 2020’de liderliğini alacağını açıkladı.

Okumara şu anda Sompo Group’un baş stratejisi görevlisi olarak görev yapıyor, daha önce Sompo Group’un hemşirelik bakım ve sağlık birimlerinin CEO’su olarak daha önce 01 Nisan 2016 – 31 Mart 2019 tarihleri ​​arasında Japonya’da görev yapmış ve SIH’nin icra yöneticisi olmayan bir yöneticisi olarak görev yapıyordu.

SIH’nin CEO’su olarak yeni görevinde Okumara, SIH başkanı ve Sompo Holdings Yurtdışı Sigorta ve Reasürans Şirketi’nin CEO’su John Charman’a rapor verecek. 01 Ocak 2020’de yürürlüğe giren SIH’nin icra direktörlüğüne atanacak ve SIH’nin New York’taki ofisinde çalışacak.

Charman, “Okumura-san’ı Sompo International Holdings’in CEO’su olarak kabul etmekten mutluluk duyuyorum. SIH’nin icracı olmayan bir direktörü ve son bir yıl içinde Sompo Holdings Group küresel yönetim kurulu üyeleri olarak birlikte çalıştığı için, gösterdiği liderlikten, küresel deneyiminden ve neler başardığından etkilendim. SIH’nin kapsamlı, global sigorta ve reasürans platformlarını büyütmeye ve geliştirmeye devam ederken, onunla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum ” dedi.