Generali, MetLife’ın Avrupa varlıkları için teklife hazırlanıyor

İtalyan sigorta devi Assicurazioni Generali SpA, MetLife Inc.’in Avrupa varlıkları için aylarca süren görüşmelerin ardından resmi bir teklif vermeye hazırlanıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, İtalyan sigortacı durum tespiti ile ilgileniyor ve yıl sonuna kadar MetLife’ın Avrupa kıtasındaki işletmelerinin çoğu için bir teklif sunmayı hedefliyor. Haberde teklifin yaklaşık 3 milyar euro (3.3 milyar dolar) değerinde olabileceği ifade edildi.

Son bir anlaşmaya varılmadığı ve görüşmelerin henüz sonuçlanmadığı belirtilen haberde, Generali ve MetLife temsilcilerinin yorum yapmaktan kaçındığına dikkat çekildi.

Mediobanca SpA’dan bir analist olan Gianluca Ferrari, “Orta ve Doğu Avrupa’daki büyüme, Generali için mükemmel bir anlam ifade ediyor. Generali’nin bu büyüklükteki potansiyel bir anlaşmayı finanse etmek için birçok iç kaynağa sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Bloomberg, bu yılın başlarında Generali’nin MetLife’ın Orta ve Doğu Avrupa’daki varlıklarını satın alma yoluyla genişletme planlarının bir parçası olarak 2 milyar eurodan fazla satın almak için görüşmelerde bulunduğunu yazmıştı.