AIG’den 1.8 milyar dolarlık satış

Japon sigorta şirkeki T&D Holdings, AIG’den yaklaşık 1,8 milyar ABD Doları (yaklaşık 2,45 milyar SG $) karşılığında Fortitude Group Holdings’in % 76,6 sahiplik hissesini almak için The Carlyle Group tarafından yeni oluşturulan bir fonla ortaklık kurdu.

Fortitude Group Holdings’in grup şirketleri Fortitude Re olarak faaliyet göstermekte. İşlemin 2020’nin ortalarında gerekli yasal onaylara ve diğer alışılmış kapanma koşullarına tabi olmak üzere tamamlanması beklenirken, Fortitude Re’deki mülkiyet paylarının Carlyle ve fon yatırımcılarını % 71,5, % 25’te T & D ve % 3.5 AIG’yi içereceği ifade edildi. AIG, işlemin 13 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanmaması veya işlemin kapanması halinde, Fortitude Re’deki ilgili çıkarlarına dayanarak, hem Carlyle fonundan hem de T & D’den 500 milyon dolar ek bir ödeme alacak.

Carlyle daha önce Kasım 2018’de Fortitude Re’den % 19.9 hisse almıştı.

AIG ve Carlyle, işlem ile Fortitude Re’yi “küresel sigorta endüstrisine yönelik uzun vadeli, karmaşık riskler için geçmişe dönük bir reasürans ve eski piyasa yönetimi çözümleri sağlayıcısı” olarak belirlemeyi umuyor.

AIG Başkanı ve CEO’su Brian Duperreault, işlemin AIG’nin bilançosunu desteklemenin yanı sıra politika sahibi ve düzenleyici taahhütlere uymaya odaklanarak bağımsızlık için Fortitude Re’nin eski borçlarını yönetme stratejisinde önemli bir parçası olduğunu söyledi.