“Kadın bakış açısının değerinin ve ülkemiz genelindeki ihtiyacın bilincindeyiz”

Anadolu Sigorta Birinci Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu: “Anadolu Sigorta olarak kadın bakış açısının değerinin ve ülkemiz genelindeki ihtiyacın bilincindeyiz. Hedefimiz cinsiyet eşitliğinin kelimelerde kalmadığı, yönetsel pozisyonlardaki oranlarının daha da yukarılara taşındığı bir Türkiye’ye hizmet etmek” şeklinde konuştu.

 

Anadolu Sigorta Birinci Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, Türkiye gibi genç ve dinamik nüfus yapısına sahip bir ülkede, kadın nüfusunu, profesyonel hayat için önemli bir kaynak olarak gördüklerini söyleyerek, “Her fırsatta bu bakış açımızı yansıtmaya çalışıyoruz. Anadolu Sigorta, çalışan dağılımı açısından ülkeyi yansıtan bir yapıya sahip gibi gözükse de, artan kadın çalışanlarımızla bu oran %52’ye ulaştı. Bununla birlikte Türkiye genelinde %17’lerde olan orta ve üst düzey kadın yönetici oranımızın da %47 seviyesinde olduğunu paylaşabilmek mutluluk verici” dedi.

Bu tablonun en büyük kaynağının, Anadolu Sigorta’nın tüm çalışanlarına tanıdığı fırsat eşitliği ve hayatta farklı zorlayıcı rolleri üstlenmek zorunda olan kadın çalışanlara yönelik ödün vermediği kurumsal imkanları olduğunu belirten Tiryakioğlu, “Hem kurumsal bakış açımız hem de sendikalı bir şirket olmamızın getirileri olarak; doğum izni, süt izni ve bu izne özel servis aracı, anne odası gibi kadın çalışanlarımızın hayatlarını kolaylaştıran ve erkek çalışanlarımızdan farklı, fazladan kaygı taşımamalarını sağlayan uygulamalarımız bulunuyor. Anadolu Sigorta olarak kadın bakış açısının değerinin ve ülkemiz genelindeki ihtiyacın bilincindeyiz. Hedefimiz cinsiyet eşitliğinin kelimelerde kalmadığı, yönetsel pozisyonlardaki oranlarının daha da yukarılara taşındığı bir Türkiye’ye hizmet etmek” şeklinde konuştu.