Quick Sigorta’nın Alanya’ya kazandırdığı ilkokulun temeli atıldı

Quick Sigorta, çocuklar için en büyük eğitim çalışmasının temellerini bugün düzenlenen törende attı. Antalya’nın Alanya ilçesinde yapımına başlanan Quick Sigorta Gülseren – Hüseyin Doğan İlkokulu 32 derslikle minik öğrencilere kapılarını açacak.

Quick Sigorta, Antalya İl Eğitim Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği ile işbirliğiyle hayata geçirilen, Alanya’nın Mahmutlar mahallesinde 32 derslikli son derece modern bir ilkokul olarak tasarlanan Quick Sigorta Gülseren – Hüseyin Doğan İlkokulu projesinin temellerini bugün gerçekleştirilen büyük törende attı. Yapının temelinin atıldığı ve etkinliğe katılan çocukların bol bol eğlenme fırsatı yakaladığı büyük törene; Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Quick Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen ve Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar katıldı.

“MAHMUTLAR MAHALLESİ İYİ EĞİTİME KAVUŞACAK”

Törende açılış konuşmasını yapan ve açılacak okulun, eğitime ihtiyacı olan bir bölgedeki çocuklara büyük bir fırsat sunacağını ifade eden Antalya İl Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Bölgedeki her iki okuldan birinin açılmasına hayırseverler vesile oluyor. Burada 32 derslikli büyük bir okulun temeli atılıyor. Mahmutlar mahallesi böylece daha da iyi bir eğitimle kavuşacak” diye konuştu.

‘GEZİLERE HARCAMADIĞIMIZ KAYNAKLARLA
ÜLKEMİZE OKUL KAZANDIRIYORUZ’

Geçtiğimiz Ağustos ayında imzalanan protokol anlaşmasının meyvesini verdiğini söyleyen Quick Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, başta 16 derslik bir ilkokul için anlaştıklarını ancak ihtiyaçlar doğrultusunda 32 derslikli bir ilkokulda karar kıldıklarını söyledi. Gaziantep, Van, Adıyaman gibi şehirlerde üniversite fakülteleri, liseler, camiler ve taziye alanları yaptırdıklarını belirten Erdemoğlu, temel atma töreni konuşmasında şunları söyledi: “Yaptırdığımız bu okulun bir özelliği var. Sigorta şirketleri yurtiçi ve yurtdışı gezi etkinlikleri düzenler. Biz ise acentelerimizle anlaşarak, bu etkinliklere harcayacağımız kaynakları ülkemize değer yaratacak okullar inşa etmek için kullanalım dedik. Ülkemize değer yaratma amacımızı başından beri koruyoruz. Bu eserler son olmayacak ve zincire yeni halkalar eklemeye devam edeceğiz. Okulumuzda yetişecek çocukların Atatürk’ün gösterdiği ilkeler doğrultusunda vatanımız için hayırlı evlatlar olmalarını diliyorum.”

‘YAPILAN BAĞIŞLAR ÖRNEK NİTELİKTE’

“Bu temellerin atıldığı gün Alanya için önemli bir gün” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya, iki ayrı üniversite ile eğitimde en iyilerle yarışır durumda. Burada yapılan bağış ve yardımlar Türkiye için örnek nitelikte” şeklinde konuştu. 32 derslikli okulun son derece ihtiyaç duyulan bir bölgede kurulduğunu ifade eden Yücel, Quick Sigorta ve Mahmut Erdemoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Sadece bir okulun değil, aydınlık bir Türkiye’nin yarınlarının da temelini attıklarını ifade eden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ise ülkemizde 25 milyon öğrenci olduğunu, Quick Sigorta’nın kurduğu okullar gibi eğitim merkezlerinde teknolojinin imkânları ile kaliteli bir eğitim verildiğini söyledi. Sezgin, “Bugüne kadar belediyeler ve hayırseverler büyük bir işbirliği içinde eğitime destek oluyorlar. Burada da devlet ve vatandaş işbirliğini görüyoruz. Geleceğin sigortası olan eğitime Quick Sigorta destek oluyor” diye konuştu.

YENİLİKÇİ TASARIM, MODERN EĞİTİM

Yaklaşın 6.5 dönümlük arazide inşasına başlanan Quick Sigorta Gülseren – Hüseyin Doğan İlkokulu; kantin, çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane gibi bölümlere sahip olacak. Yenilikçi bir tasarıma sahip olan okul, basketbol ve voleybol oynanabilen saha, iç bahçe ve kapalı teneffüshaneleriyle modern eğitim hayatının ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilecek bir mimariye sahip.