Aegon’dan Canada Life ile 12 milyar euroluk reasürans anlaşması

Canada Life Reinsurance, Aegon’un Hollanda’daki 12 milyar Euro tutarında yürürlükte olan portföyünü kapsayan uzun ömürlü reasürans anlaşması imzaladı. reinsurancene.ws’de yer alan habere göre, sözleşme 31 Aralık 2019’da başlayacak ve portföy tükenene kadar devam edecek.

Canada Life Reasürans Operasyon Direktörü Derek Popkes, “Bu işlem hem ekibimiz hem de Aegon’un ekibinin büyük bir çabasının sonucudur. Aegon ile birlikte çalışarak kendi özel gereksinimlerine göre uyarlanmış uzun ömürlü bir işlem sunmak için küresel uzun ömürlü portföyümüzü büyütmekten ve çeşitlendirmekten mutluluk duyuyoruz. Hedeflerine uygun en iyi risk transferi çözümlerini sunmak için değerli müşterilerimizle yenilik ve ortak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Aegon, anlaşmanın sermaye pozisyonunu iyileştirmeyi beklediğini duyurdu. Aegon CEO’su Alex Wynaendts, “Bu işlemle Hollandalı hayat sigortacılık faaliyetlerimizden önemli miktarda sermaye serbest bırakıyoruz. Bu, tüm paydaşlarımızın yararına güçlü bir sermaye pozisyonu sağlama taahhüdümüzün altını çiziyor.” şeklinde konuştu.