Liberty Mutual, Rusya’dan çıkıyor

Liberty Mutual Group, Rusya’da şirketi Liberty Insurance PJSC’yi ülkenin en büyük özel bankalarından biri olan Sovcombank’a satmayı kabul etti. Liberty işlemin 2020’nin ilk çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini ve tamamlanması sonrasında şirketin yeniden adlandırılacağını duyurdu. reinsurancene.ws’de yer alan habere göre, anlaşmanın Rusya Bankası ve Federal Antimonopoly Hizmetinin izinleri de dahil olmak üzere düzenleyici onaylara tabi olduğu belirtildi.

Liberty Insurance PJSC Genel Müdürü Sergey Kovalchuk, “Ekibimiz Sovcombank Grubunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyor ve Rusya’nın her yerinde bankacılık grubunun bir parçası olarak birinci sınıf sigorta hizmetleri sunmaya devam edecek. Müşterilerimizle ilişkimizi sürdürmeyi ve genişletmeyi dört gözle bekliyoruz. Sovcombank, Rusya’da büyümemize ve gelişmemize yardımcı olacak büyük potansiyele sahip saygın bir bankadır.” dedi.

Sovcombank PJSC Yönetim Kurulu Başkanı Dmitry Gusev de, “Bu işlem, evrensel bir banka oluşturma ve finans piyasasının kilit sektörlerinde uzmanlık ve yetkinlik kazanma stratejimizin devamıdır. Liberty Insurance, deneyimli bir yönetici ekibi tarafından yönetiliyor. Geçiş dönemini çalışanlar ve müşteriler için olabildiğince basit hale getirmek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.