Çin sigorta ve bankacılık sektörleri için yol haritasını açıkladı

Çin Bankacılık ve Sigortacılık Düzenleme Komisyonu (CBIRC), önümüzdeki beş yıl içinde sigortacılık ve bankacılık sektörleri için bir kılavuz yayınladı. Regülatör, Pekin’in 2025 yılına kadar, bankacılık ve sigorta endüstrilerinin finansal yapılarını çoklu katmanlar, geniş kapsama alanı ve çeşitlilikle geliştirmesini beklediğini duyurdu.

Sigorta kurumlarından risklerin karşılanmasında, yabancı bankacılık ve sigorta kurumlarıyla ilişkilerin geliştirilmesinde daha büyük rol almaları istendi. Bu arada, büyük ve orta ölçekli bankalara operasyonlarını optimize etmeleri talimatı verildi ve daha küçük yerel bankalar ise finansal hizmet kapasitelerini daha da geliştirmeleri konusunda uyarıldı.

CBIRC, her iki endüstrinin de ileri üretim, teknolojik yenilik ve tarımsal kalkınma gibi stratejik gelişmekte olan endüstrilerde çalışanlar da dahil olmak üzere reel ekonomiyi destekleyen ve insanların yaşamlarını iyileştiren finansal ürünler yaratması gerektiği ifade edildi. Firmalardan kurumsal yönetişimlerini geliştirmesi ve farklı, özelleştirilmiş ürünlerle talebi karşılayan bir finansal piyasa oluşturmaları istendi.

Regülatör, şirketlerin, sermayenin yasadışı yollardan yasadışı bir şekilde akmasını önlemek için işbirliği yapmak gibi, bankacılık ve sigorta endüstrilerindeki risklerden kaçınmak ve ortadan kaldırmak için de çalışması gerektiğine de vurgu yaptı.