Allianz China faaliyete başladı

CEO’luğunu Türk sigorta sektörünün yakından tanıdığı Solmaz Altın’ın yaptığı Allianz China Insurance Holding resmi olarak faaliyete başladı. Şirket merkezinin olduğu Şanghay’da gerçekleştirilen faaliyete başlama törenleri renkli anlara sahne oldu.

Allianz’ın konuya ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, “Bugün Asya’da Allianz için başka bir heyecan verici gün. Çin’in ilk tamamen yabancılara ait sigorta holding şirketi Şanghay’da açıldı. Allianz liderleri ve yerel yöneticiler geleneksel şekilde bir hatıra açılış tahtası üzerine altın kum dökerek lansmanı kutladı.  Bu, hem Asya’daki hem de küresel olarak işimiz için önemli bir an. Önde gelen finansal ve risk yönetimi çözümleri ve hizmetleriyle Çinli ve uluslararası müşterilerimize hizmet vermek için iyi bir konumda olduğumuzu bilerek geleceğe güvenle bakıyoruz” denildi.

Solmaz Altın ise yaptığı açıklamada, “Allianz China Holding’in kurulması, Allianz’ın Asya’daki büyüme hedeflerini destekliyor. Bugün Çin pazarındaki gelecekteki beklentilerimiz için heyecan verici bir anı yaşıyoruz” dedi.