Koru Sigorta, OSEM PTS’yi tercih etti

Sigorta sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan iade parça takip yazılımı OSEM İade Parça Takip hayata geçiyor. OSEM İade Parça Takip Sisteminin ilk kullanıcısı Koru Sigorta oldu. İmza töreni Koru Sigorta Genel Müdür Yrd. Kasım Yılmaz ve OSEM Genel Müdürü Bener Yıkılmaz ile, Koru Sigorta Hasar Direktörü Tuncay Demirel, OSEM Operasyon Direktörü Ekrem Çankırlı, Koru Sigorta Network Lojistik Müdürü Özgür Kaya, Sicpa Operasyon Direktörü Hakan Arıkan ve Sicpa Proje Mühendisi Melik Şengül’ün katılımıyla gerçekleşti.

OSEM İade Parça Takip Sisteminin, sigorta şirketi oto hasar onarımlarındaki araçtan sökülen ve onarılamayacak parçaların iadesi sırasında yaşanabilecek takipsizlikleri kontrol altına alacak bir altyapı olduğunu belirten OSEM Genel Müdürü Bener Yıkılmaz, “OSEM İade Parça Takip Sistemi ile Koru Sigorta’nın sistemlerinde hasar dosyasına konu olan araçların eksper değerlendirmesi sonucunda değiştirilmesine karar verilen parçalarının izlenebilirliğinin sağlanmasına ve söz konusu parçalara ilişkin işlemlerin raporlanabilir bir yapıda yönetilmesine imkan veriyor” dedi.

İade Parça Takip süreçleri OSEM PTS ile kısalıyor

OSEM İade Parça Takip sistemi OSEM Portal’a entegre edilebiliyor. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen OSEM PTS, aynı zamanda farklı yazılımlarla da bir arada kullanılabiliyor.

Tüm İade Parça Takip süreci mobil olarak yönetiliyor

Hasar onarımı yapılan araçlardan Koru Sigorta’ya iade edilmek üzere çıkartılan parçaların akıllı takip etiketleri ve yazılımlar ile izlenebilirliğini sağlayan işlemler mobil uygulama ile kullanılıyor. Hasarlı parçaların eksper tarafından etiketlenmesinden İade Parça Toplayıcı firma tarafından alınmasına kadarki tüm işlemlerin kayıt altına alınmasıyla izlenebilirlik sağlayan bir yapının sigortacılık sektörüne kazandırılması hedefleniyor.