“2020 emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapma zamanı”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 Değerlendirme Toplantısı’nda akademisyen ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda emeklilik sistemine yönelik önemli açıklamada bulunan Bakan Albayrak, “Kıdem tazminatına bütünleştirici emeklilik sistemi olarak bakıyorum. 2020 emeklilik sisteminde ciddi bir reform yapma zamanı. 2023’e doğru hedef bu. Tüm emeklilik sistemini dünyada en başarılı gerçekleşen örneklerle bir çalışma yaparak gerçekleştireceğiz. İhtiyaçtan öte bir zaruriyet” dedi.

“Sigortacılığı büyütmemiz lazım”

Türkiye’de finansal sektörün içerisinde bankacılığın yüzde 90’ın üzerinde payının bulunduğunu dile getiren Albayrak, “Demek ki bizim sermaye piyasalarını ve sigortacılığı büyütmemiz lazım. Bunların pastadaki payını genişletmemiz lazım ki gerek yatırımlar, gerek tasarruflar, gerek alternatif enstrümanlar artsın” ifadelerini kullandı. Albayrak, bu enstrümanların çeşitlenmesi açısından ciddi adımlar atmaya devam edileceğini bildirdi.

Türkiye Varlık Fonu’na da önemle vurgu yapan Bakan Albayrak, “2020 yılında Varlık fonundan güzel haberler bekliyoruz. Cari açığa etki edecek olumlu sonuçlar göreceğiz” şeklinde konuştu.