Romanya’nın en büyük sigorta şirketi ortak arıyor

İsviçre’de kayıtlı Vivendi International aracılığıyla yerel yatırımcı Dan Odobescu tarafından kontrol edilen brüt primlerin değeri ile Romanya’nın en büyük sigortacısı olan City Insurance, 50 milyon Euro ile 100 milyon Euro arasında yeni sermaye bulmak için bir ortak arıyor.

Economica.net’e göre şirketin sahibi, anlaşmanın bir parçası olarak çoğunluk hissesini bırakmaya hazır. Sigortacı, Birleşik Krallık’ta bir danışman kiraladığını ve genişlemesi ve dijitalleştirilmesi hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini, ancak Londra’daki müzakereleri ayrıntılı olarak açıklamadığını doğruladı. Resmi olmayan kaynaklar, City Insurance’ın “devralma amacıyla çeşitli yatırım fonlarıyla ileri görüşmelerde” olduğunu belirtti.

City Insurance’ın işi ağırlıklı olarak zorunlu trafik sigortasına odaklanıyor ve burada kamyon segmentinde % 35, toplamda da % 80 pazar payı bulunuyor. Şirket verilerine göre, Aralık 2019’un sonunda City Insurance’ın portföyü 171,745 hane, ferdi kazada 225,892 kişi, 2,143,705 aracı kapsayan 3,22 milyon sigorta poliçesinden oluşuyor.