“Tüm acentelerin satabileceği tamamlayıcı sağlıkla ilgili karalayıcı söylemlere itibar etmeyin”

TOBB SAİK, NN Hayat ve Emeklilik tarafından TOBB, Oda ve Borsa üyelerinin, çalışanlarının ve aile fertlerinin yararlanabileceği Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesiyle ilgili bir açıklama yaptı. NN acentelerinin yanı sıra levhaya kayıtlı tüm sigorta acentelerinin söz konusu ürüne aracılık edebilme imkanı sağlandığı belirtilen açıklamada, acentelerden hiçbir teminat talep edilmeyeceği de vurgulandı. Bu çerçevede, karalayıcı ve mesleğe zarar veren söylemlerde bulunanlara itibar edilmemesi istenirken, proje üretmek ya da sorunların çözümüne destek olmak yerine, yapılan işleri haksız yere kötüleyen kişilere prim verilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

TOBB SAİK açıklamasının tamamını aşağıda paylaşıyoruz:

“Değerli Meslektaşımız,

28/01/2019 tarihinde lansmanını yaptığımız ve 2019 yılının Ağustos ayında ilk kez, 29/01/2019 tarihinde ise, ikinci kez tüm acentelere duyuru olarak geçtiğimiz NN Hayat ve Emeklilik A.Ş. tarafından TOBB, Oda ve Borsa üyelerinin, çalışanlarının ve aile fertlerinin yararlanabileceği Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Projesi ile ilgili olarak bazı kesimler tarafından yapılan eleştiriler neticesinde konunun anlaşılamadığını gözlemlemekle beraber acente menfaatine yapılan bu çalışma hakkında siz değerli sigorta acentelerimizi tekrar bilgilendirmek istedik.

NN Hayat ve Emeklilik A.Ş’nin, doğrudan satış ve sadece kendi acenteleri kanalı ile bu projedeki Tamamlayıcı Sağlık Poliçesinin satışına, TOBB SAİK olarak müdahil olup, doğrudan satış uygulamasını sona erdirerek NN Hayat ve Emeklilik A.Ş.’nin mevcut acentelerinin yanı sıra ülkemizde faaliyet gösteren Levhaya kayıtlı tüm sigorta acentelerinin kazançlarını arttırabilmeleri ve yeni bir satış alternatifi yakalayabilmeleri adına bu sistemden yararlanmak isterlerse, söz konusu ürüne aracılık edebilme imkanını sağlanmıştır. Bununla birlikte, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası komisyonunun tahsilat üzerinden verilmesi durumunda hiçbir teminat talep edilmemesi de sağlanmıştır. Yani Levhaya kayıtlı tüm meslektaşlarımız talep etmeleri halinde bu ürünü satabileceklerdir.

Bu çerçevede, karalayıcı ve acentelik mesleğimize zarar veren söylem, açıklama ve paylaşımlara itibar etmemenizi rica ediyor, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi olarak, mesleğimizin daha ferah hale gelip, acentelerimizin kazanç kapılarının arttırılması adına yaptığımız bu ve buna benzer çalışmalarımızı baltalamak isteyen, proje üretmek ya da sorunlarımızın çözümüne destek olmak yerine, yapılan işleri haksız yere kötüleyen kişilere prim verilmemesini rica ediyoruz.

Bu vesile ile konuya ilişkin daha önce yapmış olduğumuz duyuruyu daha iyi anlaşılması adına tekrar dikkatinize sunuyoruz.

Sayın Sigorta Acentesi,

NN Hayat ve Emeklilik A.Ş. tarafından TOBB, Oda ve Borsa üyelerinin, çalışanlarının ve aile fertlerinin yararlanabileceği Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Projesi hazırlanmıştır. İcra Komitemizin çalışmaları neticesinde Levhaya kayıtlı tüm sigorta acentelerinin kazançlarını arttırabilmeleri ve yeni bir satış alternatifi yakalayabilmeleri adına bu sistemden yararlanmak isterlerse, söz konusu ürüne aracılık edebilme imkanı sağlanmıştır. Bu kapsamda, tamamlayıcı sağlık sigortası ürününe aracılık etmek isteyen meslektaşlarımızın şayet halihazırda acenteleri değillerse NN Hayat ve Emeklilik A.Ş.’ye acentelik başvurusunda bulunması neticesinde bu özel ürünü satmaya başlayabileceklerdir. Ürün ve acentelik işlemleri için gerekli bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir.

Saygılarımızla,

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi”

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası https://www.nnhayatemeklilik.com.tr/tamamlayici-saglik-sigortasi/once-saglik    Acentelik işlemleri https://www.nnhayatemeklilik.com.tr/tamamlayici-saglik-sigortasi/acentelik-kabul-sartlari