Sigortacılarda koronavirüs telaşı

Birden fazla ülke yeni koronavirüs enfeksiyonu ile boğuşurken, bireyler ve kuruluşlar, salgının neden olduğu kayıpları kapsayıp kapsamadığı görmek için sigorta poliçelerini inceliyor. Sahada, birkaç sigorta şirketi de enfeksiyonla mücadeleyi desteklemek için çabalar başlattı. Financial Times’de yer alan bir habere göre, uzmanlar birçok sigorta poliçesinin ödeyebileceğini kabul etse de, bazı poliçelerin salgın ve pandemi için kasıtlı olarak hariç tutulduğunu belirtti. Uzmanlar, virüs salgınının sigorta sektörüne ne kadar mal olacağını söylemenin ise çok erken olduğunu da sözlerine ekledi.

Marsh’dan Clarissa Franks, “Müşterilerimiz teminatlarının kapsamını soruyorlar. Çin’in kilit bölgelerinde üretim yapan müşteriler bundan etkilenecek.” dedi.
Üç büyük sigorta alanının koronavirüsün tam etkisini hissetmesi muhtemel görünüyor. Bunlar seyahat sigortası, iş sigortası ve hayat sigortası. Seyahat sigortası taleplerinin artması bekleniyor, çünkü 20.000’den fazla insanı enfekte eden ve 400’den fazla insanın hayatını alan hastalık sonrasında uçuşlar ve seyahatler iptal edildi.

Çin’de birçok sigorta şirketi harekete geçti

Öte yandan virüsün çıktığı ve en çok etkilenen ülke olan Çin’de, birçok sigortacı sağlık krizine yanıt vermek için harekete geçti. Allianz, yaptığı açıklamada, tamamen sahip olduğu Allianz (Çin) Sigorta Holding A.Ş. aracılığıyla, sahadaki işçilerini desteklemek için 4 milyon RMB (570,000 $) acil müdahale fonu vaad ettiğini açıkladı. Bu fon tıbbi malzeme, bağış ve sigorta koruması sağlayacak.

Sigortacının Çin’deki işletme işletmelerinden ikisi olan Allianz China Life Insurance ve Allianz Jingdong General Insurance, müşterilerin rahatlığı için bazı geçici acil durum önlemleri de başlattı. Bu önlemler arasında hızlı takip talepleri sürecinin uygulanması, belirlenmiş hastaneler ve yüksek montanlı ilaçlara getirilen kısıtlamaların kaldırılması, muafiyetten feragat etme ve bekleme sürelerinin ortadan kaldırılması yer alıyor.

Bu arada Ping An Healthcare Diagnostics Center, mobil bilgisayarlı tomografik (CT) görüntüleme aracını Wuhan Üniversitesi Renmin Hastanesi’ne gönderdi. Ping An’ın açıklamasına göre, 2019 yeni koronavirüs ile ilişkili pnömoni tanı ve tedavisini desteklemek için kullanılacak.